Onko viherkasveille omia trendejä?

Tammikuun valo on jo aivan erilaista ja päivä pitenee. Se tarkoittaa myös viherkasvien kasvukauden alkamista. Tammikuu on myös usein uuden alku, kodissa pyyhitään joulun pölyt pois ja värit vaihtuvat raikkaisiin vihreisiin ja vaaleampiin sävyihin.

Trendi on muoti-ilmiö, villitys, tyylisuunta. “Trendikäs” on sillä hetkellä hyvin suosittu ja näkyy monessa kanavassa ja ihmiset puhuvat siitä.

Kyllä;  kasveilla ja vihersisustamisellakin on omia trendejä. Listasimme meidän mielestämme vuoden 2022 viherkasvien trendejä.

Harvinaiset variegata-lajikeet ja upeat punalehtiset

Variegata-lajikkeet ovat viherkasveja, joiden lehdissä on valkoista tai punertavaa väriä. ”Värivirhe” on syntynyt mutaation tuloksena ja nämä harvinaiset kasvit ovat jo muutaman vuoden olleet hyvin haluttuja.

Variegata-lajikkeita löytyy ainakin peikonlehdellä, kultaköynnöksellä, tyräkillä, kumipuulla, muulikorvalla, kultaköynnöksellä ja posliinikukalla. Punertavalehtisiä versioita on muulinkorvalla, nukkumaijalla, vehkoilla ja palmuvehkalla.

Jo kotona olemassaolevat kasvit!

Sen sijaan, että hankkisimme paljon uusia viherkasveja, katse suuntautuukin nykyisten kasvien hoitoon. Millainen kasvualusta, millainen ruukku, miten hoidetaan.  Vanhat ja aikaisemmin hankitut kasvit kotona ovat huomion keskipisteenä. Keskitytään niiden kasvattamiseen ISOIKSI sen sijaan että hankimme uusia.

Japandiksi kutsuttuun suosittuun sisustustyyliin kuuluu erityisesti kauniit vanhat persoonalliset yksilöt. Kokeile ihan peruskasveilla; vaikkapa tulilatvalla! Siitä tulee hauska pitkäversoinen pienilehtinen viherkasvi.

Istuta vannhat kasvit nyt isompiin ruukkuihin tai lisää niille multaa. Ota lannoitus osaksi kastelurutiinia tai hanki kasveille lannoituspuikkoja.

 

Sisällä kasvatettavat yrtit ja vihannekset

Avuksi tulevat kasvivalot, joiden avulla viherkasvit ja hyötykasvit tuodaan eteisiin, kylppäreihin, hyllyjen päälle yms pimeisiin tiloihin. Myös tähän trendiin liittyy se että ihanin kylpyhuone on nyt viherkasveilla sisustettu RUNSAASTI. Aivan loistavan helppohoitoinen ja pitkät luikertelevat versot kasvattava huonekasvi on neulavehka. Kannattaa kokeilla!

Myös yrtit löytävät tiensä puutarhasta lähemmäksi keittiötä, jossa ne saavat roikkua amppeleissa tai rehottaa sekaisin isossa astiassa. Mikä olisi ihanampaa, kun napata tuoreet yrtit ruukusta suoraan salaattiin tai vaikka raikkaaseen yrttiöljyyn!

Lisäksi yrtit tuovat ihanaa tuoksua ja tunnelmaa kotiin ja inspiroivat kokeilemaan uusia jännittäviä reseptejä.

Viherkasvien taidenäyttely kotona

Pienet kasvit, ne ovat osa suurempaa kokonaisuutta; kodin kuratoitua taidenäyttelyä.

Mielenkiintoiset kollaasit näkyvät tänä vuonna kaikessa sisustuksessa; myös viherkasveissa ja ruukuissa. Erilaiset ruukut ja viherkasvit yhdisteltynä keskenään yhdeksi kokonaisuudeksi, mukana saa olla viehättäviä koriste-esineitä ja erikoisiakin asioita.

Helppohoitoiset kasarikasvit

80-luvun viherkasveista mieleen tulee ainakin lohikäärmepuu, anopinkieli, limofiikus, saniaiset, vehkat ja kultaköynnös sekä kumipuu. Monet näistä kiehtovat helppohoitoisuudellaan ja klassikkokasveista voi löytyä kestäviä pistokkaita vaikka mummolan vanhasta yksilöstä.

Tiesitkö, että Alvar Aalto on aikanaan käyttänyt sisustuksissa paljon mm. kestävää kumipuuta?

Olipa mikä trendisuuntaus sitten tahansa, kasvit ovat innostavia ja antavat paljon sisältöä elämään ja raikkautta kotiin. Kukkakoulussamme perehdytään maaliskuussa erilaisiin kasvualustoihin ja Järvenpään Opistolla on tulossa keväällä kurssi viherkasveista niinikään.

Raikasta vihreää viikkoa!

Saija//

69.9579.95

KAIKKI TUOTTEET

Vanda ruukku

24.9534.95

Floristin työvälineet

Savanna suihkepullo

24.95
14.9539.90

KAIKKI TUOTTEET

Isabella ruukku

11.9531.95

Vastaa