Interflora World Cup 2023

7-10.9.2023 Manchester, Englanti

Kilpailun teema:
“Our Natural World”

 • Minut on valittu edustamaan Suomea Kukkasidonnan MM-kilpailuihin, 7-10.9.2023 Manchester, Englanti
 • Kilpailuihin valmistautuminen kestää noin 9 kk ja sinne suunnitellaan 3 työtä, joiden teemoina on ”Metsän latvukset”, ”Meren aallot” ja ”Pilvet”. Lisäksi kilpailussa sidotaan 3 yllätystyötä. Ennakkotehtäviin kilpailija vie mukanaan mahdollisuuksien mukaan telineet, kukat ja kaikki tarvikkeet.
 • Koko kilpailun teemana on ”Our natural world”; kestävä kehitys, vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Osallistuvia floristeja kannustetaan käyttämään töissään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja materiaaleja, kehittämään kukka-alaa ja pohtimaan uusia tekniikoita, jotta niiden ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman pienet.
 • Näen tämän upeana projektina suomalaisen kukka-alan edistämiselle sekä kehittymiselle. Olen kotimaisen leikkokukan ja kasvin puolestapuhuja ja kannustan aina töissäni ja tekemisessäni mahdollisuuksien mukaan käyttämään kotimaisia kasveja. Koen, että minulla on aitiopaikka kertoa kotimaisten kukkien mahdollisuuksista sekä viedä maailmalle meidän upeaa käsityöosaamista ja ammattitaitoa.
 • Kukkakauppayrittäjänä vuodesta 1991 Järvenpään Kukkatalossa
 • Perheyritys, omistajina sisarukset Saija Sitolahti ja Joonas Nieminen
 • Kolmannen polven puutarha-alan yrittäjä; isovanhemmilla oli puutarha Mäntsälässä, vanhemmilla oli kukkakauppa Tuusulassa ja Järvenpäässä
 • Kilpailumenestys mm. Helsingin avoimet voitto (2018), PM-kisojen hopeasijat (2000, 2003), Interflora Cup, 1. sija (2016), useita sijoituksia SM-kilpailuissa
 • Blogi: Saijan blogi
 • Instagram: @saijasitolahti
 • LinkedIn: Saija Sitolahti

” Osallistuminen kukkasidonnan MM-kilpailuihin on ollut iso unelmani floristin urani ajan. Kilpailut antavat mahdollisuuden kehittää luovuuttani ja toteuttaa kukkataidetta eri tavalla poiketen kaupallisesta työstäni floristimestarina.

Kilpailun teema inspiroi minua erityisesti. Kukkasidonta kestävän kehityksen kannalta on äärimmäisen ajankohtainen ja tärkeä aihe kaupan alalla sekä koko yhteiskuntaa ajatellen.

Koska minulla on nyt mahdollisuus tämän projektin aikana syvällisemmin pohtia ekologisia kukkasidontatekniikoita , kilpailuprosessi hyödyttää meitä myös arkisessa perustyössämme kukkakaupassa jopa pidemmällä aikavälillä.

Korona-aika sai myös miettimään, mitkä ovat omat ammatilliset intohimot ja miten pystyisin kehittämään suomalalaista kukka-alaa omalta osaltani.”

LEHDISTÖTIEDOTE

Luksus saija sitolahti tuotteet

Valikoima kimppuja, joissa näkyy Saijan kädenjälki.

69.00129.00

KUMPPANIKSI

Kilpailun budjetti koostuu kilpailutöiden telineistä ja materiaaleista. Kolmea työtä varten tehdään useampi prototyyppi, jokainen työ harjoitellaan kymmeniä kertoja ja materiaalivalinnat tehdään huolella. Saijan tukena on floristinen tiimi, jonka kanssa tekniikoita ja valintoja voidaan sparrailla. Tekninen apu on tarpeen telineiden kestävyyden ja kuljetettavuuden kannalta.

Budjettiin sisältyy myös tavaroiden rahti, matka- ja majoituskuluja sekä kilpailijalle että assistentille. Itse kilpailumaksun 12 500£ maksaa Interflora Suomi ry.

Koska summa on mittava haemme yhteistyökumppaneita. Voit tukea projektia pienellä tai isommalla summalla, kaikki tuki on korvaamatonta. Yhdessä voimme pohtia, mikä olisi juuri teidän yrityksellenne sopivin tapa tehdä yhtesityötä.

Miksi mukaan yhteistyöhön?

 • Kukkasidonta on suomalaista käsityötä aidoimmillaan, jossa yhdistyy design sekä luonnon monimuotoisuus viljeltyihin kukkiin ja kasveihin.
 • Olette mukana tukemassa merkityksellistä taidetta ja kulttuuria, joka luo iloa ja positiivisuutta ympärilleen
 • Tuette suomalaista perheyrittäjyyttä olemalla mukana kilpailumatkani tärkeänä tukijana
 • Kehitämme yhdessä koko kukka-alaa kestävän kehityksen näkökulmasta sekä Suomen arvokasta luontoa, puhtautta ja kulttuuria esille tuoden
 • Kumppanuudet ja yhteistyöt Riikka Lehtinen, p. 041-5450800, riikkalehtinen1@gmail.com

UUSIMMAT
BLOGI-
POSTAUKSET

LUE LISÄÄ
Maailman 11. paras kukkasitoja

Maailmanmestaruuskilpailut Interflora World Cup 2023 käytiin viime viikonloppuna Manchesterissä Englannissa. Minulla oli kunnia edustaa Suomea...

Hongan elokuinen lämpö

Loppukesän asetelma hirsikoti Vistan innoittamana Hongan Vista hurmasi heti minut lasisella korkealla julkisivullaan. Valoa tulviva...

Yrittäminen kukoistaa Järvenpäässä

Yhteisöllisyyttä ja innovatiivisuutta  Käyskentelen nurmikolla idyllisessä järvenrantakaupungissa. Rantapuistossa Tuusulanjärven rannalla kohoaa keltaisia kaaria, jotka eivät...

Ainakin 7 erilaista kukka-asustetta juhannukseen

Juhannuksena sidotaan yhdessä kukkaseppeleitä Kun ystävät ovat kokoontuneet kesäjuhlan viettoon, mikä olisikaan hauskempi tapa juhlistaa...

Kesäkukkia kotiin ja mökille

Nyt saa pipot ja hanskat heittää kaappiin, koska KESÄ ON TÄÄLLÄ! Kukkarunsaus houkuttelee suunnittelemaan ja...

Kippis uusille aluille ja ansaitulle kesälomalle!

Iloa ja haikeutta Jokaisessa kevätjuhlassa suvivirren soidessa, minulla on aina pala kurkussa. Haikeus sekä ilo...

Äitienpäivä 13.5.2023

Lahja äidille voi olla… Iso kimppu, jossa keväisiä oksia ja erilaisia valkoisia kukkia… Itse tehty...

Värikästä vappua!

Orvokkeja, yrttejä ja ilmapalloja Vappuna juhlistetaan kevättä ja suomalaista työtä, puutarhassa juodaan kahvit ja grillataan...

YHTEISTYÖssä

Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö

Puutarhasäätiö

Auno ja Mauri Riutun säätiö sr.

Arboretum Mustila

Helena ja Juha Koskenranta

ShopSolutions

Roudaamo- Event Warehouse

Suomen kukkakauppiasliitto, Helsingin piiri

Tomppa Kekäläinen

Suomen Talousmiehet Oy

Kisakumppanimme, iso, iso kiitos!

LÄHDE MUKAAN kisa-ihailijaksi!

Voit olla mukana tukemassa Saijan kisamatkaa yrityksenä tai yksityishenkilönä myös 50€- 500€ summalla. Kisa-ihailijana sinut mainitaan tällä sivullamme ja Saijan somekanavilla.

Isommat yhteistyökumppanuudet räätälöimme sopimaan juuri teidän yrityksenne tarpeisiin. Näistä vastaa Riikka Lehtinen.