Interflora World Cup 2023

7-10.9.2023 Manchester, Englanti

Kilpailun teema:
“Our Natural World”

 • Sijoituin kilpailuissa 11. sijalle, kiitos kaikille tukijoille ja yhteistyökumppaneille!
 • Edustin Suomea Kukkasidonnan MM-kilpailuissa 7-10.9.2023 Manchester, Englanti, edustajan valitsi Interflora Suomi ry.
 • Kilpailuihin valmistautuminen kesti noin 9 kk ja sinne suunniteltiin 3 työtä, joiden teemoina oli ”Metsän latvukset”, ”Meren aallot” ja ”Pilvet”. Lisäksi kilpailussa sidottiin 3 yllätystyötä. Ennakkotehtäviin kilpailijat veivät mukanaan  telineet, kukat ja kaikki tarvikkeet.
 • Koko kilpailun teemana oli ”Our natural world”; kestävä kehitys, vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Osallistuvia floristeja kannustettiin käyttämään töissään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja materiaaleja, kehittämään kukka-alaa ja pohtimaan uusia tekniikoita, jotta niiden ympäristövaikutukset olisivat mahdollisimman pienet.
 • Tämä oli upea projekti suomalaisen kukka-alan edistämiselle sekä kehittymiselle. Olen kotimaisen leikkokukan ja kasvin puolestapuhuja ja kannustan aina töissäni ja tekemisessäni mahdollisuuksien mukaan käyttämään kotimaisia kasveja. Koen, että minulla on ollut aitiopaikka kertoa kotimaisten kukkien mahdollisuuksista sekä viedä maailmalle meidän upeaa käsityöosaamista ja ammattitaitoa.
 • Kukkakauppayrittäjänä vuodesta 1991 Järvenpään Kukkatalossa
 • Perheyritys, omistajina sisarukset Saija Sitolahti ja Joonas Nieminen
 • Kolmannen polven puutarha-alan yrittäjä; isovanhemmilla oli puutarha Mäntsälässä, vanhemmilla oli kukkakauppa Tuusulassa ja Järvenpäässä
 • Kilpailumenestys mm. Helsingin avoimet voitto (2018), PM-kisojen hopeasijat (2000, 2003), Interflora Cup, 1. sija (2016), useita sijoituksia SM-kilpailuissa
 • Blogi: Saijan blogi
 • Instagram: @saijasitolahti
 • LinkedIn: Saija Sitolahti

” Osallistuminen kukkasidonnan MM-kilpailuihin on ollut iso unelmani floristin urani ajan. Kilpailut antavat mahdollisuuden kehittää luovuuttani ja toteuttaa kukkataidetta eri tavalla poiketen kaupallisesta työstäni floristimestarina.

Kilpailun teema inspiroi minua erityisesti. Kukkasidonta kestävän kehityksen kannalta on äärimmäisen ajankohtainen ja tärkeä aihe kaupan alalla sekä koko yhteiskuntaa ajatellen.

Koska minulla on nyt mahdollisuus tämän projektin aikana syvällisemmin pohtia ekologisia kukkasidontatekniikoita , kilpailuprosessi hyödyttää meitä myös arkisessa perustyössämme kukkakaupassa jopa pidemmällä aikavälillä.

Korona-aika sai myös miettimään, mitkä ovat omat ammatilliset intohimot ja miten pystyisin kehittämään suomalalaista kukka-alaa omalta osaltani.”

LEHDISTÖTIEDOTE

UUSIMMAT
BLOGI-
POSTAUKSET

LUE LISÄÄ
Kesän juhlakattaus x 3

Aina on syytä juhlia Ei niin pientä asiaa, mille ei voisi nostaa maljaa ja asetella...

Äideille sylin täydeltä kukkia

Runo äidille <3 Äiti on ainutlaatuinen! Joskus hän on kuin supermies, toisinaan vähän hajamielinen. Hän...

Vappu – tästä se kesä alkaa!

Vappu – nyt alkaa kesä vihdoin Toukokuun ensimmäisenä vietetään kevään kohokohtaa, juhlitaan, nautitaan hyvää ruokaa,...

Monivuotista iloa kukkapenkkiin perennoista

Monivuotiset kasvit istutuksiin ja kukkapenkkeihin Vaikka lämmin keli ei meitä vielä helli eikä kesäkukkia tänä...

Puutarhan “bucketlist” huhtikuussa

Lumet suli – kevät tuli Ja vielä purokin sanoi pulipuli.. .Ihan mahdottoman kivalta tuntuu, kun...

Upeaa Naistenpäivää 8.3.2024

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään maaliskuun 8. päivänä Tämä päivä on omistettu naisten sosiaalisiin, taloudellisiin, kulttuurisiin ja...

YHTEISTYÖssä

Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö

Puutarhasäätiö

Auno ja Mauri Riutun säätiö sr.

Arboretum Mustila

Helena ja Juha Koskenranta

ShopSolutions

Roudaamo- Event Warehouse

Suomen kukkakauppiasliitto, Helsingin piiri

Tomppa Kekäläinen

Suomen Talousmiehet Oy

Kisakumppanimme, iso, iso kiitos!