Tulppaanikimppu joka seisoo itsestään

Tulppaaneja myydään Suomessa yhteensä noin 73 miljoonaa kappaletta vuodessa, mikä onkin valtava määrä suhteutettuna väkilukuumme. Sehän on reilu nippu eli 13 kpl tulppaaneja jokaiselle joka vuosi!

Värien kirjo on kattava: sadoista vaihtoehdoista löytyvät kaikki värit sinistä ja mustaa lukuun ottamatta. Lajikkeita kasvatetaan Suomessa jopa 300 erilaista.

Koska nyt juuri tulppaanitarjonta on parhaimmillaan, tein niistä näyttävän kimpun, jossa on paljon paksuvartisia tulppaaneja. Kerron teille myös pienen ”ammattikikan” jonka avulla voit sitoa “paksun” kimpun, jossa varsia on niin paljon, että kimppu seisoo itsestään. Astiaksi sopii laakea vati tai tarjotin, jonne vettä voi kuitenkin muutaman sentin laittaa. Tulppaanit ovat melko kovia haihduttamaan vettä, joten veden riittävyydestä tulee huolehtia erityisesti.

Juttu on ilmestynyt Unelmien Talo&Kodin 2/2021 numerossa, jossa muuten joka kuukausi ajankohtainen kukkaidea.

Tulppaanit kasvavat pituutta ja upeasti venyttävät kaunista varttaan kimpussa. Tulppaanit kannattaa sitoa melko nuppuisena, koska ne avautuvat ja kasvavat huoneenlämmössä.

Tee näin:

  • Ota tulppaaneista alimmat lehdet pois, jätin vain yhden ylös.
  • Asettele käteesi vuorotellen tulppaani, mustikanvarpu, kuivakukka, niin, että niiden yläreunat ovat suunnilleen samassa tasossa.
  • Kuivakukat ja ohutvartiset materiaalit kannattaa asetella kimppuun pieninä nippuina.
  • Voit koota kimpun pöydän päällä, jolloin sinun ei tarvitse kannatella sitä eivätkä sormet ”kramppaa” paksun kimpun varsien ympärillä.
  • Tulppaanit ovat paksuvartisia eikä sormet tahdo yltää leveän kimpun ympäri. Kumilanka on siitä kätevä, että voit tehdä ”välisidoksen” kumilangan avulla. Näin saat kimpun pysymään kasassa, vaikka sormet eivät enää riitäkään.
  • Laita kimppu pöydälle ja pujottele loput kimpun kukat kumpparin alle.
  • Sido kimppu kiinni villalangan avulla. Kierrä lankaa reilusti ja tee siitä näyttävä leveä sidos.
  • Leikkaa varret leikkureilla saman pituisiksi.
  • Kimppu pysyy pystyssä itsestään, kun varsia on riittävästi.

Tule oppimaan itse

Kukkakoulussamme sidotaan ihana seisova kimppu 24.2.2021. Tervetuloa kurssille! Kauniisti Kotimainen sivusto kertoo nimensä mukaisesti kotimaisista kukista ja niiden hoito-ohjeista ja antaa monenmoista inspiraatiota.

Ihanaa talvista viikkoa ja paljon tulppaaneja!

Saija//

Vastaa