Vihdoin – sipulikukkia

Tämä on jo lupaus keväästä! Helmihyasintit, sipulitulppaanit, pikkunarsissit ja krookukset ovat saapuneet. Ja aurinko paistaa. Kaikki hyvin siis, kevät tulee.

Keväinen istutus sipulikukista tehtiin matalaan sinkkiastiaan. Pohjalle laitoin hiukan multaa. Jaoin ruukuissa olevat kukkasipulit pienemmiksi, jotta sain niitä “ripoteltua” pitkin astiaa. Myös poistin multaa hellästi sipulien ympäriltä, koska astia oli matalampi kuin muoviruukuissa olevat kasvit.

Mullan pinnan päälle peittämään sitä tuli jäkälätupsuja.

Oksat ja heinät sopivat koristeeksi

Minulla on ollut kotona maljakoissa erilaisia hyödettäviä oksia, kuten magnoliaa. Ne ovat jo upeat kukkansa maljakossa avanneet, mutta oksat itsessään ovat kauniita. Hyödynsin ne istutuksen koristelussa. Lisäksi joukkoon laitoin myös pieniä koivunoksia ja erilaisia kuivattuja koristeheiniä.

Oksiin ja heiniin kannattaa leikata viisto imupinta / leikkauspinta ja työntää ne sitten multaan, näin saat ne napakammin ja helpommin asetelmaan pystyyn.

Sipulikukkia pitää kastella, jotta ne avaavat nuppunsa. Liian märäksi ei saa päästää, mutta runsas suihkuttelu tai kevyt kastelu auttaa pieniä nuppuja kehittymään kukkaan asti.

Helmililja eli helmihyasintti

Helmililja (Muscari armeniacum) on ensimmäisiä sipulikukkia usein kukkakaupassa keväällä. Sitä löytyy myös valkoisena sekä hyvin usein myös leikkokukkana, kuten tässä pikkumaljakoissa.

Kukkineen helmililjan voi istuttaa kukkapenkkiin maan sulettua. Se leviää todella helposti ja kukkii vuodesta toiseen uudelleen. Helmililjassa on vieno, joskus jopa voimakas tuoksu.

Järvenpään Kukkatalo on nyt myös Tiktokissa

Ja sieltä löytyy video kevätistutuksen tekemisestä. Meidät löytää siis jatkossa myös tästä somekanavasta nimellä @jkukkatalo.

@jkukkatalo

Kevätistutus🌞#tuhansiaideoita #järvenpäänkukkatalo #kukkakauppa #narsissi #kevät #sipulikukat #asetelma #kukka #kukat #istutus #kukkaterapiaa

♬ Flowers (feat. Jaykae and MALIKA) – Nathan Dawe

Jos viehätyt yhtä paljon kuin me aina sipulikukista, voit käydä inspiroitumassa lisää lukemalla vanhempia blogikirjoituksiamme.

Vastaa