Erilaiset maljakot yhteen

Millaisia maljakoita teiltä löytyy? Mitä jos kasaisit erilaiset vaasit yhteen ja niistä koostuisi seuraava kattaus ruokapöytäänne?

Minun asetelmassani on kirkkaita, vihertäviä ja ruskeita maljakoita. Mukana on myös tuikkukippoja. Harkitsin myös muutaman juomalasin ottamista mukaan.

Idea lähti kevään kukkivista oksista. Kukkakauppojen valikoimissa on juuri nyt onnenpensaan, ruusukvittenin ja magnolian oksia sekä mantelin vaaleanpunakukkaisia oksia. Lisäksi puutarhasta kannattaa kokeilla ainakin angervon, omenapuun ja marjapensaiden oksia. Kaikkiin tulee pienet nuput ensin, jotka aukeavat ihastuttaviksi kukiksi.

Leikkaa oksiin terävällä veitsellä viisto imupinta ja asettele ne lämpimään veteen. Täytä maljakko vedellä ja laita maljakot paikoilleen ruokapöytään tai ikkunalaudalle. Oksat ovat usein kaartuvia ja muodokkaita. Huomaa niiden kasvumuodot ja liikesuunta kun laitat ne vaaseihin. Tässä vaiheessa usein saatan vielä lyhentää tai nappasta liian ulos tulevan oksan pois, jotta kokonaisuus olisi harmoninen ja kaikilla kauneuksilla olisi tilaa.

Jos maljakko on kapeasuinen, siihen ei välttämättä mahdu montaa oksaa tai kukkaa. Siksi mukana on hyvä olla myös laajempisuisia vaaseja, jotta saat kaikki ihanuuden mukaan asetelmaan. Ainakin minulla lähtee aina lapasesta enkä pysty päättämään, minkä kukan jättäisin pois.

Ruusukvitteni on persikan sävyisin kukin kukkiva oksa. Kukka kestää ihmeen kauan, verrattuna vaikkapa manteliin tai magnoliaan.

Onnenpensas kukkii puutarhassakin aikaisin keväällä keltaisin kukin. Kun kukat ovat kuihtuneet, siihen tulee pieni vihreä lehti, joka sekin on hyvin viehättävä maljakossa. Älä siis heitä heti kukkinutta onnnenpensasta pois vaan malta hetki.

Pari leikkokukkaakin joukkoon

Oksat itsessään ovat jo todella kauniita eikä muita leikkokukkia välttämättä tarvita. Mutta koska kevät ja tulppaanit, en malttanut olla lisäämättä joukkoon kerrottuja pinkin sävyisiä tulppaaneja ja keväisiä leinikkejä. Ja joukkoon sujahti myös muutama tumman persikan sävyinen kuivakukka; jänönhäntä.

Keväinen kranssi toistaa pöytäasetelman kirkkaita värejä. Kranssi löytyy verkkokaupastamme.

Seinälle on kranssin kaveriksi koottu pieni koristeellinen peili ja iso kuivunut palmunlehti. Molemmat ovat tanskalaisen Madame Stolzin valikoimista, jonka tuotteita meiltä löytyy nyt.

Täällä etelässä vietetään nyt hiihtolomaviikkoa ja jos vietät lomasi kotona, voisi yksi ohjelmanumero olla lasten kanssa keräillä puutarhasta ja luonnosta oksia sekä mustikanvarpuja, asetella ne maljakkoon ja odotella keväisen vihreiden lehtin puhkeamista.

Kivaa viikkoa kaikille!

Saija//

Kattaus pääsiäispöytään ja herneenversot

Katetaan kauniisti Aurinkoiset aamut vain jatkuvat! Pääsiäisenä onkin aikaa kattaa aamiainen kauniisti, nauttia auringonsäteistä ja...

Pääsiäinen tulee, oletko valmis?

Kiirastorstai on jo vielä arkipäivä, mutta pitkäperjatantaina jo rauhoitutaan pääsiäisen viettoon ja juhlaan. Minulle pääsisäinen...

Vastaa