Makuuhuoneen kuivakukka-asetelma

Makuuhuoneen tummanharmaa seinä on kuin tehty vaalean kuivakukka-asetelman taustaksi. Värimaailmaksi valitsin luonnon sävyt, valkoinen, vaalea beige ja ruskean erilaisia sävyjä.

Asettelupohjana kanaverkko

Asetelman pohjaksi taittelin kanaverkkoa. Verkko on kevyt ja sitä on helppo muotoilla sopivan kokoiseksi. Pala, jonka tähän asetelmaan käytin oli noin 70×50 cm. Muotoilin neliön muotoisen palan soikioksi, joka oli sivuilta vähän pidempi. Seinään laitoin 4-5 ruuvia, johon verkosta muotoiltu pullea soikio aseteltiin kiinni.

Verkko seinässä saa olla selvästi pienempi kuin valmis kuivakukka-asetelma.

Materiaalin valinta muodon mukaan

Koska halusin tehdä asetelmasta hahmomuodoltaan epäsymmetrisen ja niin, että liike on moneen suuntaan, valitsin joukkoon myös selkesti pitkänomaisia ja ”kolmionmuotoisia” kukkia kuten heinät ja leikatut palmunlehdet.

Joukoon halusin myös pyöreitä muotoja, jotta kokonaisuus olisi jännittävämpi. Lisäksi tarvitsin täytettä pitkien heinien ja palmunlehtien väleihin. Verkon ei ole tarkoitus näkyä kuivakukkien lomasta.

Asettelun aloitin laitimmaisista isoista heinistä ja jatkoin keskelle päin. Varren pituus lyheni keskustaan päin tultaessa, jotta sain materiaalia myös ulospäin. Isot banksiat asettelin ihan loppumetreillä. Lopuksi täyin välit kevyemmillä ja tuuheammilla materiaaleilla.

Käytin asetelmassa

  • kuivattuja pampaheiniä sekä muita pienempiä
  • valkoisia palmunlehtiä, jotka on leikattu valmiiksi kolmion muotoon
  • valkoista ruskusta
  • valkaistua saniaisen oksaa
  • kuivattuja jänönhäntiä
  • kuivattuja banksian kukintoja
  • muita sekalaisia kuivamateriaaleja

Makuuhuoneen tummuus saa raikkautta pienistä viherkasveista

PIenet marmorikantiset yöpöydät on ostettu käytettynä Joken Osto-ja myyntiliikkeestä Järvenpäästä. Kuivakukkakimppu on kiva sekoitus erilaisia heiniä ja kuivattua eukalyptusta, se löytyy Järvenpään Kukkatalon verkkokaupasta ja myymälästä.

Meidän valikoimissamme on nyt myös monenlaisia erilaisia pieniä viherkasveja ja pikkumaljakoita, joista saa hauskoja yhdistelmiä. Tykkään myös sijoittaa makuuhuoneeseen vähän viherkasveja, ne tuovat raikkautta ja vihreää väriä, muuten melko tummaan huoneeseen.

Leikkokukkakimppu on sidottu valkoisista tulppaaneista ja oksista sekä heinistä. Sen tekemistä voit seurata Järvenpään Kukkatalon Instagramista IGTV:stä. Voit katsoa koko videon täältä.

Kaunista keväistä viikkoa kaikille!

Saija//

KAIKKI TUOTTEET

Pampaheinä

4.9515.00

KAIKKI TUOTTEET

Ruskus

6.50
Varasto loppu

KAIKKI TUOTTEET

Puuvillan oksa

9.50

Lisää kuivakukka-aiheisia postauksia

Vastaa