Kuivakukka-asetelma on todellinen makuuhuoneen katseenvangitsija!

Makuuhuoneen tummanharmaa seinä on kuin tehty vaalean kuivakukka-asetelman taustaksi. Värimaailmaksi valitsimme luonnon sävyjä: valkoinen, vaalea beige ja ruskea toimivat tässä enemmän kuin hyvin.

 

Asettelupohjana kanaverkko

Asetelman pohjan saat tehtyä kanaverkosta. Verkko on kevyt ja sitä on helppo muotoilla sopivan kokoiseksi. Tähän asetelmaan käytimme 70 cm × 50 cm -kokoisen palan.

Muotoile neliön muotoinen pala soikioksi, joka on sivuilta vähän pidempi. Laita seinään 4–5 ruuvia, johon verkosta muotoiltu pullea soikio asetellaan kiinni. Verkko saa olla selvästi pienempi kuin valmis kuivakukka-asetelma.

Materiaalin valinta muodon mukaan

Valikoimissamme on nyt monenlaisia erilaisia pieniä viherkasveja ja pikkumaljakoita, joista saa tehtyä hauskoja yhdistelmiä. Voit myös sijoittaa makuuhuoneeseen vähän viherkasveja, sillä ne tuovat raikkautta ja vehreyttä muuten monesti suhteellisen seesteiseen huoneeseen.

Leikkokukkakimppu on sidottu valkoisista tulppaaneista ja oksista sekä heinistä. Sen tekemiseen voit tutustua Järvenpään Kukkatalon Instagramista IGTV:stä.

 
Asettelu kannattaa aloittaa laitimmaisista isoista heinistä ja jatkaa keskelle päin. Varren pituus lyheni keskustaan päin tultaessa, jotta saat materiaalia myös ulospäin. Isot banksiat asettelimme ihan loppumetreillä. Lopuksi välit voi täyttää kevyemmillä ja tuuheammilla materiaaleilla.
 
Tässä asetelmassa käytimme:
 
  • kuivattuja pampaheiniä sekä muita pienempiä heiniä
  • valkoisia palmunlehtiä, jotka on leikattu valmiiksi kolmion muotoon
  • valkoista ruskusta
  • valkaistua saniaisen oksaa
  • kuivattuja jänönhäntiä
  • kuivattuja banksian kukintoja
  • muita sekalaisia kuivamateriaaleja.

 

Makuuhuoneen tummuus saa raikkautta pienistä viherkasveista

Valikoimissamme on nyt monenlaisia erilaisia pieniä viherkasveja ja pikkumaljakoita, joista saa tehtyä hauskoja yhdistelmiä. Voit myös sijoittaa makuuhuoneeseen vähän viherkasveja, sillä ne tuovat raikkautta ja vehreyttä muuten monesti suhteellisen seesteiseen huoneeseen.

Leikkokukkakimppu on sidottu valkoisista tulppaaneista ja oksista sekä heinistä.

Saija//

Luo kodikkuutta kuivakukkasilla! Tutustu verkkokaupassamme kuivakukkavalikoimaamme.

Lisää kuivakukka-aiheisia postauksia

Kukkapilvi ja kultaa

Kukkapilvi joulukuusen tilalle? Olisiko sittenkin tänä vuonna olohuoneesi nurkassa “kukkapilvi” perinteisen joulukuusen sijaan? Tämä tilakoriste...

Lattia(sohva)installaatio kukista ja heinistä

Vanha uusi sohva ja lattialle kukkainstallaatio Ostimme “uuden” sohvan viime keväänä Joken Osto- ja myyntiliikkeestä....

1 Comments

Värjätyistä palmunlehdistä seinäkoriste

Kuivattujen palmunlehtien uusi tuleminen Värikkäät kuivakukat ja varsinkin erilaiset palmunlehdet ovat nyt sisustuksessa tosi suosittuja....

Vastaa