Kukkapilvi on tehty erilaisista kuivakukista ja se roikkuu katosta

Kukkapilvi joulukuusen tilalle?

Olisiko sittenkin tänä vuonna olohuoneesi nurkassa “kukkapilvi” perinteisen joulukuusen sijaan? Tämä tilakoriste on viehättävän ajaton, sen voi koristella jouluksi valoilla ja joulupalloilla. Kevään koittaessa joukkoon voi sipaista hiukan kirkkaampia sävyjä.

Koristeen pohjana on pala kanaverkkoa. Se toimii asettelupohjana oksille ja saniaisen kuiville versoille sekä heinille ja kuivakukille.

Valot ovat patterilla toimivat pienen pienet ledvalot, jotka saa vaikka ajastimella palamaan 3 tunnin ajan.

Tulppaanikimppu on sidottu ilmavaksi ja rouheaksi, rennon boheemiksi. Tulppaanit on yhdistetty havujen, korallisaniaisen, erilaisten heinien ja kultaisten brunian oksien kanssa.

Musta ja kulta pehmenee luonnonheinillä

Musta ja kulta on upea ja dramaattinen yhdistelmä, Luonnonläheisyyttä kahden voimakkaan värin joukkoon saadaan luonnonheinillä ja oksilla, kuivakukilla ja lämpimän sävyisillä leikkokukilla, kuten luonnonvalkoiset tulppaanit, neilikat ja eustoma.

Amaryllis – perinteinen joulukukka vahapinnalla

Vahapintainen amaryllis on kaunis ja kiva koriste sellaisenaan. Se ei tarvitse multaa ympärilleen vaan kukkavana nousee kukasta sipulissa olevan “voiman” avulla. Kynttelikköön on laitettu sammalta ja käpyjä sekä muutama joulupallo amarylliksen ympärille.

Myös hyasintin voi laittaa ilman multaa maljakkoon, mutta se tarvitsee ehdottomasti vähän kastelua ja vettä, muutoin kukka ei aukea.

Ihanaa viikkoa!

Saija//

Vastaa