Taas viikonloppuna juhlitaan

Orastavan joulun ja hehkuvan aurinkoisen syyspäivän kunniaksi teimme kukka-asetelman, joka sopii alkavaan juhlakauteen tai miksei myös isänpäivän juhlapöytään.

Kanaverkkotekniikalla

Asetelman tekniikkana käytin kanaverkkopohjaa perinteisen kukkasienen sijaan. Astia on melko matala, mutta kuitenkin vedenpitävä. Siihen muotoiltiin kanaverkosta “pallomainen” asettelupohja, joka nousee hieman astian reunan yli.

Kaikki punaisen eri sävyt käytössä

No ei ihan, mutta aika lähellä. Punainen kuivattu jänönhäntä, vaaleanpunertava eksoottinen ruoko, tummanpunainen bromelian kukinto ja melkein vahamainen “lehmuksen” lehti ovat kaikki punaisen sävyissä, mutta pintarakenne on erilainen. Se tuo asetelmaan jännittävyyttä.

Kuvassa alla vasemmalla oleva kelloköynnös on saanut pikkupakkasista kauniin viininpunaisen värin ylleen.

Asetelman pohjalle laitoin puutarhasta pallohortensian rusehtuneen kukinnon. Kuivuessaan se karisee jo vähän, mutta ihan toimiva kikka on suihkauttaa siihen hiuslakkaa, jolloin siitä tulee pitävämpi.

Leikkokukat asetellaan hortensian läpi ja verkko pitää ne paikoillaan. Leikkaa terävällä veitsellä viisto imupinta jokaiseen kukkaan ennen asettamista. Ja muista lisätä vesi astiaan jo tekemisvaiheessa.

Tässä työssä käytin kuivakukkien lisäksi leijonankitaa, puolisuurta krysanteemia, ruusua, erilaisia heiniä,oksaneilikkaa, sinisarjan siemenkotia ja kerrottua germiniä. Ja yksi suklaakosmoksen kukkakin vielä pihalta…

Kukkakouluun oppimaan asetelman tekemistä

Jos innostuit oppimaan itse asetelmien tekemistä, tule Kukkakouluumme. 9.12 aiheena on juurikin tämän tyyppinen asetelma, saat myös vinkkejä joulukukkien käyttöön ja silloin on istutusvalikoimakin upeimmillaan.

Nyt; hyvää viikonloppua! Ja onnea onnea kaikki Isät!

Saija//

Vastaa