kUKKAKUVAUS

Yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia

Vuonna 2020 saimme tehdä monta hienoa projektia yhdessä yrittäjien ja yhteisöjen kanssa.

Tammikuussa toteutimme kauniit henkilöstökuvat valokuvaaja Maru Lemmetyn ja kampaaja-kosmetologi Mari Aallon kanssa. Kukat olivat pääosassa ammattilaistemme kuvissa ja jokainen sai kukista rakennetun ”seppeleen” kutreilleen. Yhteistyö johti helmikuussa tapahtumapäivään Upea Minä, jossa Maru, Mari ja minä toteutimme kukkaisen kuvaushetken kuudelle asiakkaallemme.

Saija Ateneumissa kukka-asetelman äärellä

Ateneumissa Helenen jalanjäljillä

Helene Schjerfbeckin näyttely Ateneumissa 15.11.2019 – 26.1.2020 oli elämyksellinen projekti kertakaikkiaan. Näyttelyn yhteyteen rakennettuun Cafe Ateneumiin toteutimme viikottain vaihtuvan kukka-asetelman. Kahvila oli sisustettu Antiikkiliike Risto Muurin kalusteilla ja tekstiileillä.

Lue lisää aiheesta Kukkaisia tunnelmia Ateneumissa

Järvenpään Opiston kurssit Kukkakoulussa

Jo useampana vuotena peräkkäin olemme yhdessä Järvenpään Opisto kautta on ollut mahdollisuus osallistua Kukkakoulun kursseille. Aiheita on ollut laidasta laitaan. Ehdottomasti suosituin vuonna 2020 oli tammikuussa järjestetty Viherkasvien hoito ja trendit. Floristimme Maijun innostamana saimme kuulla paljon vihreää asiaa viherkasveista.

Upea Minä-tapahtuma Kukkatalolla

8.2.2020 vietimme Upea Minä-tapahtumaa kukkatalolla. Valmentaja Sari Hämäläinen, kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, puutarhurimme Heini Liukkonen ja Tiina Jokinen luennoivat hyvinvointiin, kauneuteen ja ravitsemukseen liittyvistä asioista. Mukana oli myös Tanssiopisto Keto, Joogastudio Padma, Nail Studio Juliana Vasiliou sekä kukkataidekuvia toteuttamassa Maru Lemmetty ja Mari Aalto.

Kevätkranssi ja puutarhamessut (jotka peruttiin)

Vaikka Kevätpuutarhamessut peruuntuivat, ehdimme hiukan jo fiilistellä kevättä Kotilieden ja Otavamedin kanssa yhteistyössä toteutetun videon merkeissä. Videon kuvasi ja editoi järvenpääläinen Terhi Koskinen. Terhi on muuten aivan maailmanluokkaa scrapbookingissa eli skräppäyksessä. Kannattaa käydä katsomassa Terhin kädenjälkeä vaikkapa hänen Instagram tililtään @terhi_koskinen.

Vappuiloa Confetin kanssa

Tämä oli taas uudenlainen tuoteyhteistyö. Kukitimme Confetin vappupalloja ja ne olivat meillä myynnissä vapun tienoilla. Pallot loppuivat kesken, niin suosittuja ne olivat. Korona-ajan vapusta piti iloita kaikin keinoin ja mikä sen kauniimpaa kuin keväisin kukkasin koristeltu vappupallo. Kiitos Confetti Tuusula, tämä otetaan ehdottomasti uusiksi!

Voglia – suomalaista muotia ja kukkia

Voglia on suomalainen naisten vaatteita valmistava perheyritys, joka jatkaa nyt kolmannessa sukupolvessa isosisän Pertti Virtasen aloittamaa tarinaa. Kevätmalliston 2020 pinkki mekko oli inspiraationa IGTV videoon, joka löytyy Voglian Instagram sivuilta ja YouTubesta.

Kevätreissu lähipuutarhalle Ohkolaan

Aivan hurmaava pieni puutarha löytyy Mäntsälän Ohkolasta; Myllypellon Taimet. Yritys tuottaa laajaa valikoimaa yrttien, vihannesten ja erikoisten syötävien kasvien taimia. Tuotteita saa kesällä puutarhamyymälästämme. Kaikki puutarhan kasvit kasvatetaan ilman keinotekoisia lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita.

Ohkolassa sijaitsee myös perinteikäs Niemisen Puutarha, josta iso osa myynnissämme olevista kesäkukista viljellään. Puutarhan laadukkaat ja jämäkät kesäkukat ovat vailla vertaansa.

Myllypellon taimet puutarhalla kylässä
Daalia

Kesän kunniaksi hattuja

KN Collection by Kati Niemi on keravalainen perheyhtiö, jonka juuret ulottuvat aina 40-luvulle asti. Katin isoisä Alpo oli puuseppä, joka teki hattutukkeja paikallisille hattukauppialle. Hänestä maineensa taitavana hattutukkien valmistajana kiri ympäri Suomea. Alpon poika Jorma alkoi myydä isän hattutukkeja Suomessa ja jatkoi hattujen parissa työskentelyä isän jalanjälkiä seuraten. Myöhemmin Jorma päätti perustaa oman yhtiönsä, ja matkusti aina Italiaan asti hyviä hatuntekijöitä etsiessä. Tästä alkoi KN Collectionin tarina vuonna 1981. Koko perhe on työskennellyt yhtiössä, ja vuonna 2008, yhtiön nykyinen omistaja ja suunnittelija, Kati alkoi johtaa yhtiötä. Paikallisuuden ja ennen kaikkea loistavien tuotteiden vuoksi meidänkin valikoimasta löytyi kesällä tosi kivat kesäiset hatut. Ja nyt valikoima on vaihtunut lämpöisiin pipoihin ja talviasusteisiin.

Asuntomessut Tuusulassa

Asuntomessujen 50-vuotisjuhlavuotena tutustuimme Tuusulan Rykmentinpuistossa 33 upeaan, uniikkiin messukotiin. Upeat kodit ja sisustukset houkuttelivat paikalle yli 70 000 kävijää. Viherkasvejamme ja sisustustuotteita löytyi mm. Honka Huomen-talosta sekä Jukkatalojen ja Tuusulan kunnan messukohteista.

Messukodin kuvat alla Jukkatalo / Kaisu Jouppi.

Miten voisit kertoa sen kukkasin?

Elokuussa saimme vieraaksi Merkkien Salat kuvaustiimin. Ohjelmaa juontaa hurmaava Ella Kanninen ja asiantuntijana ohjelmassa on tutkija Liisa Väisänen. Uusi tuotantokausi esitetään Ylellä vuoden 2021 aikana, mutta tarkkaa ajankohtaa minulla ei ole tiedossa. Ohjelman toteuttaa Femkanten.

Sisustustoimittajat Kukkakoulumme vieraina

Syyskuussa Kukkakoulu täyttyi iloisesta rupattelusta, kun joukko sisustusalan ammattilaisia saapui Kukkakouluun sitomaan kimppuja ja tutustumaan tiloihimme.

Taitavat naiset tekivät aivan mielettömiä kimppuja ja nautimme yhdessäolosta. Sisustustoimittajat ry:n jäsenistö koostuu toimittajista, jotka työskentelevät suomalaisissa mediataloissa tai vapaina toimittajina.

Hääkukkamallisto 2021

Uskomme, että vuosi 2021 tulee olemaan aivan omaa luokkaansa, mitä tulee häihin ja juhliin. Niin kauan olemme joutuneet “panttaamaan” tapahtumia, joissa yhdessäolo ja ystävät ovat pääosassa. Jos nyt koronarokotukset pääsevät hyvin vauhtiin ja on turvallista kokoontua, voimme ehkä loppuvuodesta iloita ja riemuita kesää, rakkautta, tasavuosia, lapsien syntymää ja kasvamista tai ihan vaan elämää itseään.

Salon-Ki, Kulttuurinavetta Ohkola, Vaatepuu sekä valokuvaaja Maru Lemmetyn kanssa vietimme tunnelmallisen kuvauspäivän lokakuussa. Tuloksena oli kaunis ja herkkä hääkukkamallisto 2021.

Lue lisää: Upeat valkoiset hääkukat – uusi hääkukkamallistomme 2021

Marraskuussa marsalan sävyissä Voglian jouluun

Keväällä alkanut yhteistyömme Voglian kanssa jatkui joulun tunnelmallisella kukka-asetelman tekemisellä. Video on nähtävissä Voglian Youtube-kanavalla.

Katso video täältä.

Joulukuussa Avainlippu ja ensimmäinen verkkokurssi

Joulun lähestyessä saimme iloisia uutisia: olimme saaneet käyttöömme Avainlippu-tunnuksen, joka kertoo suomalaisesta työstä ja käsityötaidosta, jolla kimppumme ja asetelmamme täällä toteutetaan.

Lue lisää: Avainlippu tunnus Järvenpään Kukkatalolle

Ja koska Kukkakoulun kurssit olivat rajoitusten vuoksi fyysisesti mahdoton toteuttaa, päätimme ottaa reippaan loikan ja viedä joulun loppuunmyydyt Kukkakoulun kurssit verkkoon. Ensimmäinen oli joulukranssi ja siitä saimme positiivista palautetta. Vuoden 2021 kurssit tullaan toteuttamaan myös verkkokursseina osittain.

Otavamedian ja Dekolehden kanssa teimme videon, niin ikään jouluisesta kranssista. Jutun ja videon löydät täältä.

Vuosi 2020 oli koronasta huolimatta täynnä uusia kohtaamisia, onnistumisia, kauneutta ja onnellisia hetkiä. Uskon, että 2021 tulee olemaan vähintään yhtä onnistunut!

Saija//

Vastaa