Osta työtä Suomeen-päivä

Huomenna perjantaina 4.12. vietetään Osta työtä Suomeen -päivää. Se on päivä, jolloin ostetaan vain suomalaista ja tehdään siitä tapa. Teemapäivä muistuttaa, että valitsemalla kotimaista työllistämme Suomessa.

Meilläkin on Avainlippu

Haimme ja Suomalaisen Työn liitto myönsi meille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.

Olemme tosi ylpeitä siitä, että voimme tästä eteenpäin tehdä laadukasta työtämme Avainlipun alla.  Kaikki kukkakimput ja sidontatyöt suunnitellaan ja tehdään meillä täysin omana työnä. Pyrimme muutenkin korkeaan kotimaisuusasteeseen ja esimerkiksi joulusesongin ruukkukukista iso osa on tuotettu Suomessa. Leikkokukista läpi vuoden valikoimassamme on kotimaista ruusua.

Myös kesäkukat tulevat pääsääntöisesti suomalaisilta puutarhoilta. Leikkokukkien avomaaviljelytrendi on tuonut myös uusia pieniä toimijoita alalle ja tämän suuntauksen toivommekin jatkuvan. Se mahdollistaisi kotimaisten leikkokukkien saatavuuden entistä runsaampana kesäaikaan ja ehkä myös jollain aikavälillä talvisinkin.

Jouluistutusten sesonki alkoi

Joulun alla meillä tehdään noin 2500 kukkaistutusta. Kimppuja syntyy keskimäärin 1500 kappaletta. Kaikki kukkien käsittely pitää sisällään paljon käsityötä. Kukat käsitellään myyntiin tai sidotaan kimpuksi, ne pakataan ja mahdollisesti vielä toimitetaan asiakkaalle. Työn osuus on loppujen lopuksi todella iso osa kukan hinnasta. Pyrimme kehittämään toimintojamme koko ajan. Olemme havahtuneet hävikkiin viime vuosina ja pohtineet sen pienentämistä. Meillä on esimerkiksi joka keskiviikko työpaja, jossa hyödynnämme hävikkikukkia. Sunnuntaisin on ”Happy flower hour” jolloin kaikki leikkokukat myydään -50% alennuksella ja tehdään tilaa uudelle kuormalle. Kuivatamme myös mahdollisimman paljon hävikkikukkaa jatkokäyttöä varten.

Koronavuosi 2020

Vuosi 2020 sai aikaan nopeaa reagointia verkkokauppapuolella. Verkkokauppa uudistettiin ja kuljetuspalveluiden kysyntään on vastattu. Olemme tosin vielä ihan alkutaipaleella ja kehittämistä on vielä paljon, mutta työtä tehdään joka päivä.

Positiivista on kuitenkin se, että  koronavuonna myymälän ovi on käynyt tiuhempaan. Ihmiset ovat viettäneet aikaa kodeissaan ja puutarhoissaan ja satsanneet niihin. Vaikka juhlia ja tapahtumia on peruuntunut, hyggeilyn eli kotoilun lisääntyminen on korvannut vähentynyttä liikevaihtoa. Joulusesongista odotetaan jälleen erittäin vilkasta.

Avainlipun myöntämisen perusteina on vähintään 50 prosentin kotimaisuusaste sekä merkittävä kotimainen omistusosuus. Olemme perheyritys, jossa kahden omistajan (Saija Sitolahti ja Joonas Nieminen) lisäksi työskentelee kaksi muuta sisarusta, floristimestari Eine-Maria Nieminen, vastuullaan tilaussidonta ja valmiskimput sekä Lasse Nieminen, joka vastaa hautauspalvelutoiminnasta. Yrityksemme työllistää 18 henkeä, joista 6 puutarhuria, 6 floristia ja 2 floristimestaria.

Järvenpään Kukkatalo Oy on perustettu 1991

Olemme kolmannen polven puutarha-alan yrittäjiä. Vanhemmat perustivat jo 1970-luvulla kukkakaupan Tuusulaan Kellokoskelle ja vaarilla oli Mäntsälän Ohkolassa puutarha, jonka kasvihuoneet tulivat tutuiksi jo lapsuudessa.

Alan kilpailuihin osallistuminen lisää sekä meriittejä että taitoja. Kannustamme henkilöstöämme osallistumaan rohkeasti kilpailuihin ja menestystä onkin tullut vuosien saatossa.

Muutakin kuin pelkkä kukkakauppa

Osaamista ja kukkailoa haluamme jakaa myös muille. Kukkakoulutusta ja -kursseja olemme tarjonneet jo 2000-luvun alusta asti. Sitä aiemminkin oli pienimuotoista toimintaa. Koulutukseen on satsattu ja toiminnalle on mm. osoitettu oma tila. Kukkakoulussa pidettiin 2019 yli 50 tilaisuutta ja juuri nyt kurssit siirtyvät verkkoon ja tarjonta tulee monipuolistumaan vuonna 2021.

Avainlippu tuo lisäarvoa jatkuvasti kehittyvälle yritykselle

Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä, kertoo Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta. Huomenna 4.12. vietetään siis Osta työtä Suomeen -päivää. Tuo sanoma on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa kuukaudessa enemmän suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin, syntyisi Suomeen vuositasolla 10 000 uutta työpaikkaa.

Varsinkin näin itsenäisyypäivän alla on ilo huomata, kuinka paljon toisistamme täällä Suomessa välitämme ja haluamme osoittaa tukea. Yritykset ovat ottaneet isoja kehitysaskelia olosuhteiden pakosta ja asiakkaat arvostavat sitä.

#ostatyötäsuomeen

Saija//