Jos ei ole soveliasta puhua suoraan, kerro se kukkasin

Ystävänpäivä on täydellinen tilaisuus yllättää kumppani, puoliso, ystävä tai salainen ihastus.
Nyt se on myös äärimmäisen helppoa, sillä meillä on sinulle valmiiksi mietityt kimput kolmeen tärkeään tarkoitukseen.

Kukkien kieli eli floriografiaa on käytetty Englannissa viktoriaanisella ajalla, tuolloin rakastavaisten oli helpompi keskustella kukkakimppujen avulla. Erityisen suosittua se oli 1800-luvulla.

Itse en ole floristina koskaan tulkinnut tai hyödyntänyt tätä ilmaisukeinoa vaan olen aina luottanut omaan värisilmääni sekä lajikkeiden muihin ominaisuuksiin. Kukkien kieli on minusta silti innostavaa ja mielenkiintoista, jopa hauskaakin. Onhan hurmaavaa saada kimppu, joka merkitsee että ”Olet kaikkeni”.

Tosi Rakkaus

Tosi Rakkaus-kimpussa on flamingonkukka, joka viestii rakastajaa sekä punaisia ruusuja (rakkaus, kauneus ja kunnioitus). Tulppaanilla on viestitty intohimoa ja rakkauden julistusta.

Salainen ihailija

Salainen Ihailija-kimppu koostuu flamingonkukista, krysanteemista, inkaliljasta sekä pehmoisesta puuvillan kukinnosta. Lisäksi kimpussa on eustomaa ja magnolian sekä palmun lehtiä.

Elämän sulostuttaja

Elämän Sulostuttaja-kimpussa on persikan värisiä ruusuja, vahakukkaa, pampaheinää, kruunuvuokko ja eukalyptusta.

Merkkien salat ja kukkakimput Yle Areenassa

Yle Areenassa on katsottavissa mielenkiintoinen ohjelma Merkkien salat . Puutarhasta ja kukista kertovaa jaksoa on kuvattu täällä meillä. Siinä toimittaja Ella Kanninen ja symbolitutkija Liisa Väisänen ovat kanssani sitomassa kimppuja ja pohditaan mitä merkityksiä kukilla on.

Ihanaa ja yllätyksellistä ystävänpäivää!

Saija//

Ystävänpäivä 14.2.2023

Ystävänpäivää vietetään 14.2.2023 Kokosimme sinulle kukkaisia lahjaideoita, joilla voit ilahduttaa tärkeää kaveria, korvaamatonta ystävää ja...

Vihdoinkin maanantai ja ystävänpäivä!

Ystävänpäivää vietetään 14.2.2022 Tänä vuonna se on maanantai eli viikko alkaa heti juhlapäivällä. Mahtavaa! Viime...

Ystävänpäivä 14.2.2021

Ystävänpäivä on sunnuntaina 14.2.2021 Työkaveri, paras kaveri, lenkkikaveri, tyttöystävä. Kaikkien ystävien juhlapäivää vietetään sunnuntaina 14.2.2021....

Vastaa