Millainen on sinun vuotesi 2024?

Kun kirjoitan tätä vuoden viimeistä blogipostausta, aloin miettimään tietenkin mennyttä, mutta myös tulevaa vuotta. Löysin Hidasta Elämää -sivustoilta Katri Syväsen kirjoittaman postauksen, jossa kannustetaan pohtimaan tulevan ja menneen vuoden teemoja, tunteita ja unelmia.

Kaikkea ei voi ennustaa eikä kaikkeen voi itse vaikuttaa, mutta silti sinä kirjoitat sinun tarinasi itse vuodesta 2024.

Harjoitus; minun vuoteni 2023 ja 2024

Tee paperille kaksi saraketta ja kirjoita otsikoiksi 2023 ja 2024

Mieti kulunutta vuotta, vaikkapa ranskalaisin viivoin. Siirry sitten tulevaan. Millaisen tarinan haluat kirjoittaa vuodelle 2024?

  • Mikä oli hallitseva teema elämässäsi menneenä vuonna? Mihin haluat keskittyä tulevana vuonna? Itselläni se voisi olla vastuullisuus. Haluan oppia siitä lisää, tuoda samaa teemaa yrittämiseenkin sekä pohtia mitkä asiat ovat mahdollisia toteuttaa heti, mitkä tulevaisuudessa.
  • Uskomukset; mitkä ajatukset ovat ohjanneet elämääsi tähän asti? Millaisiin uskomuksiin haluat tukeutua jatkossa? Olen mielestäni hyvin positiivinen ja uskon todella paljon hyvää asioista ja ihmisistä. Haluan jatkaa samalla linjalla, vaikka se toisikin pettymyksiä. Viivan alle jää kuitenkin enemmän plussaa.
  • Tunteet ja tunnelmat; millainen on ollut tarinasi sävy? Millaisia tunteita haluat vahvistaa ensi vuonna? Vuoteen 2023 sisältyi paljon juhlavia, iloisia hetkiä, välittämistä, mutta myös epävarmuutta ja sen sietämistä. Ensi vuonna haluan vahvistaa luottamusta ja rakkautta, niitä haluan elämääni.
  • Sinä päähenkilönä; millainen rooli sinulla on ollut tarinassasi? Millainen haluat sen olevan jatkossa?
  • Tavat ja rutiinit; mihin aikasi on kulunut? Mihin haluat keskittyä ensi vuonna enemmän? Tähän useimmiten esitetty toive on varmasti omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja se onkin hyvä. Pienin askelin, sopivassa suhteessa liikuntaa, terveellistä ravintoa, unta ja aikaa itselle.
  • Unelmat; mistä haaveilit tänä vuonna ja mitä haaveille tapahtui? Millaisia unelmia sinulla on? Tähän kannattaa laittaa isoja asioita, mitä isompia unelmia sen ihanampaa on kun ne toteutuvat! Sitä paitsi ”ei se päämäärä vaan se matka” pätee tässäkin. Tänä vuonna 2023 unelmoin Kukkasidonnan Maailmanmestaruudesta. Se ei toteutunut, mutta koko projekti oli valtavan opettava ja sain roppakaupalla kokemuksia ja uusia ystäviä.

Lähteenä on käytetty Katri Syvärisen artikkelia

Mistä syntyy sinun tarinasi ensi vuonna? Tee tämä ihana uudenvuoden harjoitus!

Kiitos ja onnellista, rauhallista vuotta 2024!

Näiden ihanien kukkakuvien (jotka ovat Sanna Raskun käsialaa, niinkuin melkein kaikki kuvamme) ja tunnelman kera haluamme kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta ja toivotamme upeaa vuotta 2024 ja erityisesti rauhaa maailmaan!

Saija sekä koko Kukkatalon väki

Vastaa