Kansainvälistä naistenpäivää vietetään maaliskuun 8. päivänä

Tämä päivä on omistettu naisten sosiaalisiin, taloudellisiin, kulttuurisiin ja poliittisiin saavutuksiin sekä naisten oikeuksien edistämiseen ympäri maailmaa. Naistenpäivää juhlitaan eri puolilla maailmaa erilaisin tapahtumin, kampanjoin ja tempauksin.

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty Suomessa jo yli sadan vuoden ajan. Ensimmäiset naistenpäivän tapahtumat Suomessa ajoittuvat 1900-luvun alkupuoliskolle, kun kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran. Alusta asti päivää on vietetty erilaisten naisten oikeuksien ja tasa-arvon teemojen ympärillä, ja se on ollut tärkeä juhlapäivä Suomen naisten liikkeille ja järjestöille. Naistenpäivää onkin juhlittu Suomessa aktiivisesti ja siihen liittyviä tapahtumia on järjestetty eri puolilla maata vuosien varrella.

Tule mukaan Naistenpäivän Kukkakoulu Liveen 8.3 2024 klo 14

Kiva tapa juhlistaa naistenpäivää voisi olla vaikka järjestää pieni tapahtuma kotona tai työpaikalla. Kutsu ystäviäsi, perheenjäseniäsi tai työtovereitasi ja järjestä yhteinen kahvihetki, jossa voitte myös keskustella naisten oikeuksista, saavutuksista ja tulevaisuuden tavoitteista.

Naistenpäivän kunniaksi Kukkakoulumme on verkossa, Instagramin Livessä. Tehdään yhdessä ihastuttava vaaleanpunasävyinen sydänkimppu, jossa on kestäviä neilikoita ja kerrottuja tulppaaneita.

Voit tilata kukkapaketin ja osallistua LIveen kotona tai työpaikalla itse tehden

  • Tilaa kukkapaketti (kaksi kokoa) verkkokaupastamme
  • Tee tilaus 3.3.2024 mennessä, jotta varmistat juuri nämä kukat 8.3.2024 saatavaksi
  • Kukat voit noutaa myymälästämme 7-8.3.2024
  • Voit tilata niille myös kuljetuksen.
  • Liven näkee tallenteena myös myöhemmin.

Tilaa DIY Kimppu Sydän- kukkapaketti tästä

Monta tapaa juhlia Naistenpäivää

Monissa kaupungeissa järjestetään naistenpäivänä erilaisia tapahtumia, kuten seminaareja, näyttelyitä tai konsertteja.

Voit myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Valitse järjestö, joka tukee naisten oikeuksia tai auttaa naisia eri puolilla maailmaa. Tee lahjoitus heidän toimintaansa naistenpäivän kunniaksi. Ainakin UN Women, Plan International ja Naisten Pankki edistävät tyttöjen ja naisten tasa-arvoa ja aseman kehittymistä.

Voi myös kirjoittaa kiitoskirjeen tärkeälle naiselle elämässäsi ja ilmaista hänelle kiitollisuutesi ja arvostuksesi hänen panoksestaan ja vaikutuksestaan elämääsi.

Ihanaa Naistenpäivää!

Saija//

Naistenpäiväkukat

Vastaa