Aurinkoinen syyspäivä pergolassa

Syksy on ihmisen parasta aikaa! Värimaailma puutarhassa ja luonnossa on huumaavan värikäs ja jos aurinkokin suo säteitään, on pihallakin lämmin vielä istuskella.

Minun puutarhassani on villiviinillä kuorrutettu pergola. Alun perin (noin 10 vuotta sitten) katoksen ympärille istutettiin kärhöä sekä villiviiniä. Kärhöjä sinnittelee vielä muutama, mutta villiviini on ihan riehaantunut. Nykyään sen versot kurkottelevat alaspäin keskiosasta. Syksyisin voin leikata materiaalia kransseihin ja asetelmiin runsain mitoin. Yleensä leikkaan versoja vasta kun lehdet ovat tippuneet pois.

Omat leikkokukat roikkumassa

Pöydän yllä riippuvia versoja hyödynnettiin ripustamalla niihin kukkia ja koristeita. Aika hauskalta näyttää ruskan väriset revonhännät ja daaliat valumassa pöydän yläpuolella.

Revonhännät ja daaliat ovat omaa viljelyä ja keväisestä Omaleikkokukka-tuoteperheestämme. Meillä oli myynnissä leikkokukkien taimia ja minäkin istutin niitä puutarhaani. Niistä on ollut iloa valtavasti.

Pöytäasetelman pohjana toimii pitkänmallinen vati, jossa on vettä. Asettelin siihen erilaisia syksysisä kukkia; lyhtykoisoa, krysanteemia, auringonkukkia, germiniä, värisafloria, ruusuja ja aronianmarjaoksia. Pitkiä villiviinin oksia asettelin pöydän pintaan.

Pinkki ja oranssi rinnakkain

Kotimaisista Desicon kynttilöistä löytyy aivan täydellisiä voimakkaita värejä syksyn kattauksiin. Kaunis yhdistelmä minun makuun on pinkin ja oranssin sävyt vierekkäin.

Pöytäliina on tuliainen Kenian matkalta. Nairobi n ostoskadut olivat täynnä toinen toistaan ihanimpia ja värikkäistä kankaita. Tuo värikylläisyys sopii meidän syksyyn varsinkin upeasti!

Paperikoristeet roikkumassa ovat tanskalaisen Madame Stoltzin mallistoa.

Nautitaan syksystä

Tällä viikolla syysilmaennuste on aurinkoinen. Meillä on kuvauspäivä ja aiomme suunnata luontoon keltaisten haapojen alle. Kukkatalolla viikkkotarjouksena on erä sesongin kauniita leikkokukkia 1€ / kpl. Ehkäpä niistä voisit asetella oman syysasetelman puutarhaan?

Kaunista viikkoa!

Saija//

Floristin työvälineet

Spiraalilanka

24.95

KAIKKI TUOTTEET

Calluna mix

4.95

Irtokukat

Harsokukka

9.95

KAIKKI TUOTTEET

Hopealanka Led-valoilla

26.95
69.9579.95
250.00
260.00
5.95

Vastaa