Penkille syksyisempi käyttötarkoitus

Nyt kun puutarhassa istuskelut ovat harventuneet, löytyi puupenkille paljon hyödyllisempi rooli. Siihen koottiin asetelma syyskukista sekä ruukuista.

Saviruukut ovat saaneet vähän kesän patinaa, mutta yhdessä erilaiset muodot ja pinnat näyttävät kivalta.

Kasvit vasemmalta ovat kirjavalehtinen pensastädyke (Hebe), elefanttiheinä (Miscanthus variegatus), keijunkukka (Heuchera) ja sininata (Festuga glauca). Maljakossa ja penkillä on latva-artisokan kukintoja. Ihan etualalla pilkottaa kesäkukka jättiverbena (Verbena bonariensis), joka kasvaa jopa kaksimetriseksi

Pensastädyke voi olla vihreä tai kirjavalehtinen. Kasvi on ainavihanta,  muttei Suomen oloissa talvehdi oikein helposti.Tädyke kestää myös vähän pakkasta ja on siksi kiva syyskasvi.

Elefanttiheinä ja sininata taas kannattaa ehdottomasti istuttaa maahan ennen kuin maa jäätyy. Ne ovat näyttäviä monivuotisia koristekasveja puutarhassa. Heinät tuovat kiehtovaa vaihtelua muotokielellään ja väreillään pihan muuhun kasvillisuuteen samoin kuin keijunkukkakin.

Keijunkukkia löytyy kymmenissä väreissä. Tämä lajike on syksyinen rusehtavanvihreä ja lehden alapintakin kuin ruska.

Avoin tuote

Nyt aurinkoisina päivinä puutarhan syysistutukset pääsevät kunnolla oikeuksiinsa. Ja jos muistelet vuosia taaksepäin, että kanervat olivat ainoat aidot syyskasvit, voi sen ajatuksen kyllä unhoittaa. Valikoima on ihan loputon nykyään.

Viimevuotisia syyskasvitunnelmia mun kodin edustalla voi käydä katsomassa täällä.

Iloisia syyspäiviä!

Saija//

Vastaa