Kynttilät ja kranssi

Loppukesässä on se kiva puoli, että illat tummenevat ja saa sytyttää kynttilöitä. Muutenkin värit muuttuvat murretummiksi ja pehmeämmiksi.

Tämä kaunis kranssi on passeli olohuoneen matalalla sohvapöydällä tai ulkona terassin pöydällä. Jos asetelmaa pidetään ulkotiloissa, se kestääkin ihan valtavan kauan, sillä yöt alkavat olemaan jo suht viileitä.

Kranssi sopii monenlaiseen paikkaan.

Miksei myös ruokapöydän keskelle. Koska kranssi on matala, se ei häiritse näkyväisyyttä. Tai jos kaipaat korkeutta pöytään, voit pöytäkynttilöiden tilalle vaihtaa korkeat ja kapeat kyntteliköt.

Rapujuhlien kattaukseen värimaailma voisi olla puna-oranssi. Tai olisiko ihana koota koko kranssi vain tillin kukinnoista ja muusta vihreästä materiaalista?

Tämä kranssi on helppo toteuttaa vaikka itsekin. Tarvitset:

  • matalan tarjottimen tai vadin
  • oasiskranssipohjan (tässä halkaisija 40 cm)
  • leikkokukkia
  • kukkaveitsen

Kastele kranssipohja asettamalla se kellumaan altaaseen tai pesuvatiin. Älä paina sitä veden alle vaan anna kranssin imeä vettä itse, jotta siihen ei jää kuivia kohtia. Valuta ylimääräinen vesi pois.

Leikkaa kukkiin kukkaveitsellä terävä imupinta ja työnnä ne varovasti kukkasieneen. Mitä pehmeävartisempi kasvi, sen vaikeampi se on usein kukkasieneen laittaa.

Kranssin kukat voivat vaihdella sesonkiin sopien

Tämä on kuvattu kesällä, joten kukkavalikoima on nyt syksyllä hiukan erilainen kuin muutama kuukausi sitten. Ihania sopivia leikkokukkia kranssiin olisi nyt neilikat ja oksaneilikat, oksaruusut sekä ruusut, daaliat, eustoma, törmäkukka, hortensiat, erilaiset heinät, pikkuomenat ja koristemarjat kuten aronia ja ruusunmarja.

Aiemmista blogipostauksista inspiraatiota syksyyn

Viime syksyn blogissa katettiin hehkuvan punainen kattaus ulos kynttilöineen päivineen. Siinä kukat ovat pikkumaljakoissa. Olipa kyseessä sitten millainen asetelma tahansa, kynttilät tuovat mukavan tunnelman kesäiltoihin.

Tunnelmallisia elokuun iltoja!

Saija//

Punainen hehkuu syksyn kukissa

Syyskasvit istutuksissa marjakanerva erilaisia syyskanervia eli callunoita kellokanerva (calluna vulgaris) pieniä havukasveja kuten tuivio ja...

Syksyiset minikimput ja kranssi

Syksyinen päivä saa väriä värikkäistä minikimpuista Harmaassa marraskuussa voi piristää itseään ja kotia pienillä minikimpuilla....

Syksyn kukkatrendit: lisää kuivakukkia

Silloin kun vanhemmillani oli kukkakauppa 70-luvulla, oli tapana kuivattaa kukkia näin. Kun aloitin oman kukkakauppiasurani...

Viiden minuutin syyskranssi

Kylmät yöt ovat tuoneet väriä pihalle ja luontoon. Villiviinit ja vaahterat ovat alkaneet punertua ja...

1 Comment

Syyskranssi

Sadonkorjuu-teemalla vielä nautimme kauniista syksystä. Kranssit kuuluvat erityisesti tähän vuodenaikaan. Kynttilät ja lämpöiset värit, punaiset...

Kukka-asetelma puutarhapöydässä

Tämä on viimeinen tästä aiheesta, lupaan. Mutta moni on kysynyt mitä kukkia tässä kattauksessa, pöydän...

Vastaa