Kukat koristeina

Kukat toimivat loistavina koristeina, melkein joka paikassa. Kukkien plussaksi laskettakoon, että ne ovat ekologinen joulukoriste kaikenlaisen maailmalta tuodun tavaran tilalle. Kukat voi laittaa kompostiin ja ne eivät jää kuormittamaan luontoa. Kukkien joukkoon; asetelmiin ja kimppuihin voi sinne tänne laittaa niitä kauniita aiempina vuosina hankittuja joulukoristeita.

Kaikilla meidän tekemillä kimpuilla, asetelmilla ja istutuksilla on Avainlipputunnus, merkkinä suomalaisesta työstä. Iso osa joulun ruukkukukista on myös kasvatettu Suomessa. Leikkokukat tulevat Hollannista, mutta meidän valikoimissamme ei ole esimerkiksi Etelä-Amerikasta tai Afrikasta tuotettuja kukkia juuri lainkaan.

Jouluiseen kimppuun on sidottu krysanteemia, hauskaa oranssin sävyistä eukalyptusta, proteaa, ruskeaksi värjättyjä valkoliljoja, bruniaa, ruostekukan siemenkotia, elefanttiheinää ja skimmiaa. Joukossa on muutama villiparsan verso.

Kerrosvadilla olevassa asetelmassa on eukalyptusta, ruusua, krysanteemia, bruniaa, skimmiaa ja flamingonkukkia Asetelma ikään kuin ryöppyää vadilta.

Pikkumaljakot toimivat myös kynttilänjalkoina, kun niihin laittaa kynttilänpidikkeen. Kokoelma erilaisia maljakoita kukkineen, kynttilöineen luo kivan kokonaisuuden, johon kukkia voi vaihtaa tarvittaessa helposti.

Joulukuusi ruukussa

Ruukussa oleva kuusi on koristeltu aidoilla kukilla. Amarylliksen isot kellot kestävät ilman vettä hyvin muutaman päivän. Kruunuvuokot kannattaa laittaa vesisuppiloihin, vaikkapa uudelleenkäytettäviin muovisiin ruususuppiloihin.

Pienet leikkokukista tehdyt asetelmat ovat kaunis lahjaidea tai kotiin luomaan jouluista tunnelmaa.

Ja vielä yksi loistava joululahjavinkki; Cozy Publishgin sisustus ja ruokakirjat. Jokainen kirja on paitsi kaunis, myös inspiroivaa sisältöä ja superkauniita kuvia sisällään pitävä.

Kaunista viikonloppua ja kiireetöntä jouluun valmistautumista!

Saija//

Kolme joulutunnelmaa kukilla

20 yötä jouluun! Viikonloppuna sytytettiin ensimmäinen adventtikynttilä. Jouluun valmistautuminen on alkanut. Koti puetaan pikkuhiljaa joulun...

Lue lisää
Kukat kuusessa ja terassilla

Vaikka joulu on jo ohi, voin vielä pikku hetken muistella joulukukkia. Ja eikös joulusesonki kuitenkin...

Lue lisää

Vastaa