Ajatukset pikkuhiljaa joulua kohti

Tällä viikolla eräänä aamuna oli pakkasta 5 astetta ja kaikki paikat hurmaavasti huurteessa. Luontokin oli koristellut itsensä “joulutunnelmaan”.

Meidän kasvihuone sai jouluisia elementtejä myös. Seinälle ripustettiin havuköynnös, joka koristeltiin kukkasin. Katossa oleva kukkapilvi tuunattiin roikkuvilla amarylliksilla. Joulukuusi pääsi esille. Ja tietenkin glögit lämmitettiin ja nautittiin joulukukkien katveessa.

Helpoin joulutunnelman luoja: glögi ja kynttilät

Mitä jos vietätkin pikkuisen jouluisen hetken ilman sen kummempia ennakkovalmisteluja. Sytytä kynttilät, laita koristeeksi muutama havunoksa, lämmitä glögi ja tarjoile jotain pientä syötävää. Ehkäpä jouluinen musiikki taustalle.

Glögin kanssa sopii vaikkapa pienet saaristolaisleivät tuoresjuustolla ja yrteillä. Tämä resepti on Kaffemakian käsialaa.

Tulilatvat jäkälän ympäröimänä

Kerrosvadille asettelin muutaman minitulilatvan, joiden multapaakun ympärille olin asetellut jäkälää ja muotoillut sen palloksi ohuen rautalangan avulla.

Amaryllikset ovat saaneet vahakerroksen sipulinsa ympärille. Näitä on valmiina meillä myynnissä, mutta tietenkin voit kokeilla itsekin sulatetun steariinin avulla.

Amaryllikset ylösalaisin

Katossa minulla oli kesällä tehty kukkapilvi, johon lisäsin havuja sekä kukkia roikkumaan. Amaryllikset kestävät tosi pitkään ilman vettä, itse asiassa aivan yhtä hyvin kuin vedessäki ja nuput jopa avautuvat. Kannattaa kokoeilla!

Nämä amaryllikset on kiinnitetty katossa olevaan koristeeseen (jonka sisällä on kanaverkko) rautalangalla. 40cm pituinen 1mm paksu rautalanka on työnnettyamarylliksen varren läpi ja toisesta päästä on tehty koukku, jolla se on kiinnitetty kattoon.

Sammalamaryllis vadilla

Perinteinen joulukukka erilaisella tavalla Tänä vuonna olemme asiakkaiden kanssa tehneet monen monta sammalamaryllista työpajoissamme ja...

Joulu kotona – amaryllis vai hyasintti

Minulla on aina suuria vaikeuksia päättää mikä olisi se kaunein joulukukka. Onneksi joulun aika on...

Kukka-akatemia aloittaa 1.11.2021

Kukka-Akatemia on matka kukkien luovaan maailmaan Olemme jo vuosien (tai oikeastaan vuosikymmenten) ajan pitäneet meillä...

Vastaa