Häiden ja tapahtumien koristelutrendit vuonna 2023

Uusi vuosi ja katse kohti uutta! Mitkä mahtavat olla hääkukissa ja juhlien koristeluissa vuoden 2023 teemat?

Lähikukkia – tottakai

Kestävä kehitys ja huoli ilmaston lämpenemisestä on edelleen ajankohtainen trendi kaikessa, myös juhlissa. Paikallisia ja kotimaisia kukkia sekä luonnonmateriaaleja suositaan ehdottomasti myös vuonna 2023 kaikissa juhla- ja tapahtumakoristeluissa.

Jos viime vuosina on nähty paljon 80-luvun henkisiä eksoottisia kukkia kuten orkideaa, flamingonkukkaa ja pampaheiniä, vaihtuu nyt valikoima luonnollisempaan ja mahdollisuuksien mukaan lähempänä viljeltyihin.

Asetelmissa nähdään massaa, yhtä lajia (kuten vaikka ruusua, harsokukkaa, hortensiaa) käytetään paljon. Leikkovihreitä ei ole asetelmissa juurikaan, enemmän kukkia  – tuoreita sekä kuivattuja.

Näyttävät kukkakoristeet ja ruukkukasvit

Kasvi-istutuksia käytetään nyt myös juhlakoristeluissa. Pienet rustiikkiset saviruukut pöydissä, joihin on istutettu  kotimaisia viherkasveja tai yrttejä. Ruukkuistutukset säilyvät pitkään ja niistä on iloa ja muistoja myös hääjuhlan jälkeen.

Kuinka upea olisikaan myös isot ja näyttävät puut juhlatilassa. Nekin voi istuttaa puutarhaan ja nauttia jopa vuosikymmenten ajan juhlamuistoista. Ja puut vähentävät hiilijalanjälkeä. Rahapuulla on tietenkin aitiopaikka lahjapöydässä lahjoituslaatikon vieressä.

Juhlatilaa koristellaankin näyttävästi ja siihen panostetaan. Upeat kimalleverhot ja värikkäät kukkapilvet ripustettuna kattoon, pystysuuntaiset isot ja korkeat asetelmat kukista (pampaheinän tilalle tulee höyhenet!), moctailbaarit koristellaan kukkaköynnöksin (ja tietenkin nimikkococtailit joissa on eläviä kukkia koristeena.)

Pienet sirot hääkimput

Pienet intiimit hääjuhlat  ovat edelleen trendikkäitä. Samoin vähemmän muodolliset hääpuvut kuten lyhyet mekot ja rennot minihameet. Ja myös ihanat pienet sirot hääkimput tulevat taas! Noh toisaalta isot kerrokselliset ja näyttävät hääpuvut ovat tehneet uutta tuloaan ja vielä isompana kuin Prinssessa Dianalla konsanaan.

Brodeeratut yksityiskohdat

Huntuun voisi kirjailla (kuten Hailey Bieber) jotakin persoonallista. Morsiuskimppuun voisi liittää nauhat, joihin kirjaillaan nimikirjaimet. Tämä nauha voisi sitten seurata kimpusta toiseen vuosikymmeniä kuten kastemekko.

Väriä, väriä!

Kuten muodissakin, myös kukissa näemme rohkeita värejä. Vuoden väri Pantonella on eloisa ja hauska Viva Magenta (karmiininpunainen magenta). Suomalainen Tikkurila lanseeraa niin ikään Vuoden värin. Se on tänä vuonna murrettu ja utuinen roosa Ruusun aika. Nämä roosasävytteiset värit yhdistettynä vaikkapa punaiseen ja oranssin luovat upeita kokonaisuuksia myös kukissa.

Jotain kierrätettyä

Myös kierrätys ja second-hand on edelleen tärkeää. Moni ostaakin pukunsa käytettynä tai laittaa juhlien jälkeen morsiusmekon myyntiin, jotta siitä olisi iloa vielä uudelleen. Myös astioissa ja maljakoissa suositaan käytettyjä ja persoonallisia asetelmapohjia. Ainutlaatuiset, erikoiset maljakot, kirpparilöydöt ja kynttilänjalat, retropöytävalaisimet…. niitä halutaan nyt koristeluihin.

Myös kukka-asetelmat ovat kierrätettäviä ja vuokrattavia, niitä voidaan käyttää uudelleen ja ne voidaan koristella haluamallaan tavalla.

Sulhot tyylikkäinä

Sulhojen pukeutuminen on seikkailunhaluisempaa. Samettibleiserit ja värilliset smokit, mahtavaa! Tämä näkyy myös rintakukissa. Myös sulhasen kukan tulee sopia täydellisesti kokonaisuuteen.

Jokaisella kaasolla omanlainen mekko

Morsiusneidot saavat tänä vuonna olla juuri sellaisissa mekoissa kuin itse olonsa itsevarmimmaksi tuntevat. Mekoissa voi olla jokin yhdistävä muoto/tyyli/väri. Tai vain yksinkertaisesti ei muuta kuin raikas, rehevä, luonnollinen kimppu, joka yhdistää parhaat ystävykset,

Olipa trendi 2023 mikä tahansa, pääasia on, että jokainen juhlija saa omanlaiset ja rohkeasti persoonalliset häät ja juhlat! 

Let´s party!

Saija//

Lähteet brides.com, purewow.com, rockmywedding.co.uk ja PInterest

Pauliinan ja Nicon häät Villa Smedsissä

Rento ja iloinen hääjuhla Pauliina ja Nico saivat toisensa lämpimänä elokuisena lauantaina maalaisromanttisessa juhlapaikassa Vantaalla....

Olispa häät!

Vihdoinkin hääjuhlat Monen parin suunnitelmat ovat menneet viimeisenä vajaana kahtena vuotena useaan kertaan uusiksi, kun...

Hehkuvat punaiset ja tummat hääkukat – hääkukkamallisto 2021

Morsiuskimpun tummat ja punaiset sävyt Eine-Maria Niemisen käsialaa Hääkukkamallistomme toinen osa, tummat punaiset kukat, ovat...

1 Comment

Vastaa