Keltaiset kesäkukat

Nyt vuorossa osa 3, tällä kertaa ollaan vähän lämpimimmissä tunnelmissa. Nyt saa pipot ja hanskat heittää kaappiin, koska KESÄ ON TÄÄLLÄ! Ulkona tuoksuu tuomi ja se tuo mieleen koulun kevätjuhlat ja alkavan aurinkoisen ja lämpimän vuodenajan. Koko pitkä kesä edessä!

Samettiruusu ja kelloköynnös

Terassille kokosin keltaisia kukkia. Samettiruusu on näyttävä ja kestävä klassinen kesäkukka, joka tykkää aurinkoisesta paikasta. Se sietää vähän kuivuuttakin ja plussaa tälle kivalle kesäkukalle on sen tuoksu. Tuoksu on sen verran voimakas, ettei kasvimaan ötökät ja tuholaiset siitä tykkää ja sitä suositellaankin käytettäväksi esim. porkkanapenkissä.

Kokeile vihanneksia ja viherkasveja ruukuissa

Istutin ruukkuun myös maissin. Sen heinämäinen olemus ja kellertävä lehdistö viehättää. Ruukkuistutuksissa ja parvekkeilla, terasseilla voi rohkeasti kokeilla myös vihanneksia ja viherkasveja, yrteistä puhumattakaan. Tänä kesänä aion viedä paljon paljon viherkasvejani ulos, sillä tahdon vihreän keitaan terassista.

Ruukkugerbera, maksaruoho ja kelloköynnös

Keltaiset kesäkukat on aika lavea otsikko, sillä yhdistelin sujuvasti vaaleanvihreitä ja omassa mielikuvissani keltaisia kasveja (kuten keltainen herkkumaissi). Gerbera on usien sisäkukka, mutta kukkii oikein kivasti ulkona kesällä. Sen paikka on puolivarjoisa ja lannoitusta tarvitaan kukinnan jatkumiseksi.

Maksaruohoja on montaa sorttia, niistä hieman kerroinkin jo aiemmassa postauksessa. Tässä vain yksi lajike, mutta näyttää kivalta ruukussakin eikä tarvitse paljonkaan vettä.

Kelloköynnöksen kukinto on valkoinen tai lilahtava, mutta haaveilen todella näyttävästä ja runsaasta kelloköynnöskasvustosta, joillaisia olen nähnyt ihmisillä facebookin piha- ja puutarharyhmissä. Jotta kelloköynnös kasvaa suureksi, se on syytä istuttaa kukkapenkkiin tai todella suureen ruukkuun. Lannoitusta pitää jatkaa joka kastelun yhteydessä ja paikalta toivotaan runsasta hajavaloa tai aurinkoa, muttei paahdetta.

Viikonlopun valmistumisjuhlakahvit juodaan nyt pienessä piirissä ja paras paikka onkin oman kodin puutarha. Lahjaksi sopisi juhlittavalle vaikkapa aurinkoinen kukkaseppele. Valmistumisjuhlan kukkalahjoja löytyy paljon verkkokaupastamme. Pieni voileipäkakku on meidän Marin loihtima, tosi kiva idea tällainen minisuolainen.

Aurinkoista päivää kaikille!

Saija//

45.00

Vastaa