Lumikärhön vehreä tausta

Toissakesänä istutettu lumikärhö `Summer Snow´ antaa vehreän taustan loppukesän puutarhahetkelle.

Puutarhassamme on “iso rumilus”, mutta lapsille niin tärkeä skeittiramppi, jossa treenaillaan potkulaudalla ja skeitillä temppuja ja liukuja (pahoittelut puutteellisesta termistöstäni).

Lumikärhö on tosiaan istutettu tähän vasta toissakesänä ja keväällä se on vain “risukasa” ennen kuin vihreät versot alkavat puskea esiin. Kärhö tekee uudet oksat joka vuosi ja hyvin pitkään keväällä näyttääkin siltä ettei mitään sieltä kasva. Nopeasti se kuitenkin peitti pihan rakennelman.

Olen ripustanut muutamia naruja roikkumaan ylhäältä, jonne ohjailen versoja pitkin kesää. Keväällä lannoitin kärhöä runsaasti ja ihan pian on aika laittaa syyslannostakin sille.

Kukinto lumikärhössä on melko pieni, mutta niitä on runsaasti. Valkoiset kukat peittävät vehreyttä ylhäältä alas asti.

Maljakkoon on kerätty sinipiikkiputken oksia kukkapenkistä. Sinipiikkiputki´Eryngium planum´on perenna (eli monivuotinen kasvi), jonka versot kasvavat 100-120cm. Kasvi houkuttaa runsaasti perhosia ja pörriäisiä paikalle ja on hieno myös kuivakukkana.

Tarjottimella on artisokka. Se myydään leikkokukkana, mutta toimii todella kauniina pöytäkoristeenakin. Varren voi siis leikata pois kuten tässä.

Kukontöyhtö

Alkukesällä istutettu värinokkonen on upea edelleen (voit nähdä täällä kesäkukkapostauksessa sen). Se on kasvanut suureksi ja pensasmaiseksi, ensi kesänä aion ehdottomasti näitä laittaa enemmän.

Syyskasvivalikoima on nyt juuri houkuttelevan värikäs ja monimuotoinen. Tähän on kerätty erilaisia tarhapunahattuja (Ecinacea Moodz Peace ja Red Pearl) sekä pinkki kukonharja. Kukonharja ei ole monivuotinen, mutta kestävä syyskasvi ruukkuihin ja väriksi istutuksiin.

latva-artisokka

Tädyke on myös todellinen pörriäishoukutin. Siinä surraa mehiläisiä koko ajan ja on siten hyvin hyödyllinen kasvi. Lehti- ja värivariaatioita on myös monia. Viime syksynä teimme postauksen syyskasveista ja siinä käytettiin myös tadykettä, rungollista versiota vaaleanpunaisena. Voit lukea jutun täältä.

Kesä on vielä kaunis ja lämmin, mutta on mukava silti päästä jo tunnelmoimaan lyhdyillä ja syyskasveilla. Aurinkoista viikkoa kaikille!

Tuotteet kuvauksessa

  • pöytä, second hand 149€
  • tuikkukipot
  • harmaa vohvelikankainen torkkuhuopa
  • tuolit, matto, peltitarjotin Saijan omia

Vastaa