Vanha sanonta suutarin lapsella ei ole kenkiä ja niin edes päin ei pidä paikkaansa aina. Ei ainakaan meidän floristien ja puutarhureiden osalta.

Alkukesästä keräsimme henkilökuntamme pihoista ja puutarhoista kuvia. Jokaisen meidän piha ja parveke on erilainen, mutta kuitenkin hoitajansa näköinen ja mainio rentoutumispaikka.

Eevin puutarha

Floristimme Eevin perheen puutarha sijaitsee Laitilassa Varsinais-Suomessa. Parasta puutarhassa on helppohoitoisuus, rauhalliset vehreät isot nurmialueet ja kesäkukat, joita löytyy runsaasti.

Erityisesti daaliat ja olkikukat ovat taitavan nuoren floristin mieleen ja juurikin se, että pihasta löytyy vaikka mitä materiaalia kimppuihin ja asetelmiin.

Eikun puutarha

Tämä floristimestarin piha toi iloa Järvenpäässä Mankalan seudun kävelijöille ja lenkkeilijöille kesällä, kun Eikku toivotti naapurit ja ohikulkijat poikkeamaan pihassaan.

Värikäs ja kutsuva ”salainen puutarha” on sisustettu kierrätysmateriaaleilla, kuormalavoilla ja käytetyillä ruukuilla. Värien skaala on puoleensavetävä ja puutarhassa voi vaikka istahtaa hetkeksi. Keski-Uusimaa teki Eikun pihasta jutun, se löytyy täältä.

Heinin puutarha

Heini on puutarhurina meillä ja hoitaa isoa maalaispihaansa Pornaisissa.

“Parasta mun rantsilla on helppohoitoiset perennapenkit, keväällä kukkivat sipulikukat helmiorapihlajan alla ja tietysti emännän terapiapuutarha.”

Puutarhassaan Heini kasvattaa myös vaikka mitä hyötykasveja perunasta kurpitsaan.

Maijan puutarha

Puutarhuri Maijan piha on Järvenpäässä. Vanhojen omenapuiden katveeseen Maija istuttaa joka vuosi mm. erilaisia sipulikukkia. Tänä vuonna erityisesti ihastutti syklaaminarsissi ”Toto”. Tämä pienen ja suloisen narsissilajikkeen jokaiseen varteen tulee useampia kukkia ja se lisääntyy kasvupaikallaan kukkien vuodesta vuoteen.

Tulppaani “Banja Luka” on darwinhybiditulppaanilajike (mikä sana..) ja sen kukat ovat suuret. Tämä lajike myös helposti kukkii toisena vuonna. Kukinnan jälkeen kukkavarsi kannattaa leikata heti pois, mutta lehdet saavat kuihtua ja kuivua maan pinnalla.

Meille saapuu kukkasipulit parin viikon päästä, kannattaa tulla kyselemään vinkkejä silloin Maijalta ja muilta puutarhureiltamme.

Maijun puutarha

Floristimme Maiju on äitiyslomalla ja puutarha on tänä kesänä ollut siksikin erityisen rakas koko perheelle. Keväällä äärettömän kauniita olivat kukkivat luumu ja kriikunapuut.

Maiju pistäytyy puutarhamyymälässämme melko usein ja kesän kivoimmat löydöt olivat aistikas vaaleankeltainen petunia ja persikan sävyinen kellukka ”Mai Tai”.

Päivin puutarha

Päivin piha on Mäntsälässä. Erityisen viihtyisä on lasitettu terassi, jossa ruukkupuutarha kukoistaa ja siellä viihtyy niin yrtit kuin koristekasvitkin.

Pihalla monivuotiset kasvit on istutettu selkeisiin laatikoihin ja köynnösmäisille kasveille on rakennettu siistit tukirakenteet puusta.

Päivin ylpeydenaihe on kaunis ja alkukesästä kukkiva puupioni.

Tarjan puutarha

Puutarhurimme Tarjan piha on lumoava. Sen kerroksellisuus vain syvenee kesän edetessä. Puutarhasta löytyy varjoisia ja vilpoisia salaisia paikkoja. Kasvit ovat pääosassa eikä nurmikkoa tarvita tällä pihalla. Tarjan öpiha on myös helppohoitoinen, sillä kasvit ovat niin runsaita etteivät rikkaruohot kertakaikkiaan menesty täällä.

Värimaailma on hillitty valko-harmaa-vihreä. Kiveyksiä on käytetty monipuolisesti ja ruukuissa on paljon kasveja.

Tarjan puutarhan rauhasta ei halua lähteä pois!

Helin minipuutarha

Helin viihtyisällä terassilla kasvatetaan hyötykasveja. Ruukuissa on salaattia, basilikaa ja erilaisia yrttejä. Tomaatti on isossa ruukussa ja lämpimässä paikassa satoa tulee kivasti naposteltavaksi. Ruukuissa voi kasvattaa myös daalioita ja muita sipulikukkia. Kotoisassa minipuutarhassa viihtyy!

Margen puutarha

Margen kauniissa omakotipihassa tälle visuaaliselle puutarhuri-floristille ovat rungolliset ja pienet puut kuten riippahernepensas, sateenvarjolava ja japaninvaahtera. Maljakossa koristavat työkaverilta Maijalta tuliaiseksi saadut tulppaanit.

Kauniiksi kokonaisuudeksi on yhdistelty erilaisia ruukkuja, joissa viihtyvät erilaiset paunikot ja mehikasvit. Ne eivät tarvitse niin paljon vettäkään ja riemastuttavat mielenkiintoisilla lehtien väreillä ja muodoilla.

Vastaa