Nautitaan siitä mikä meille on tärkeää

Neljäs adventtisunnuntai on huomenna ja vain muutama yö jouluun. Jouluvalmistelut ovat saattaneet täyttää mielemme jo usean viikon ajan. Lahjat, joulukortit, muistamiset, kiitokset, siivoukset, leivonnaiset, aaton ruokalista ja etukäteisvalmistelut.  Lista on loppumaton.

Mutta olisiko aika jo unohtaa listat ja tekemättömät työt? Nyt voi laittaa etusijalle itsensä ja olla muistamatta sitä mitä ei ehtinyt tehdä ennen joulua tai tuottaa vain sellaista mikä itselle on parasta ja aikaansaa eniten iloa. Joulun hyvä energia ja tunnelma tulee joka soluumme, jos vain annamme sen tulla.

Kokosimme tähän postaukseen muutamia pieniä, mutta kivoja asioita, jotka tuottavat iloa ja nautintoa joulun odotuksen hetkiin.

Metsäinen kukkakimppu

Kimpun elementit ovat kukkakaupasta, mutta voisivat yhtä hyvin olla metsäretkeltä. Mustikkaa, havunoksia ja heiniä. Kukat tässä asetelmassa ovat melko eksoottisetkin. Joukossa on bruniaa (pensasmainen, kimpussa punainen marjan näköinen), bromeliaa (ananaskasvin kukinto) ja krysanteemia sekä ilexin eli kesälaakerin marjaa. Kimppu on muuten äärimmäisen kestävä!

Tuunaa ihan itse joulukranssi oveen

Haluatko tehdä itse tai tunnetko jonkun joka rakastaa kukkia ja käsillä tekemistä? Tee-se-itse eli DIY havukranssipaketissa on valmiiksi tehty havukranssi ja floristin valikoimat koristeet. Tämä jouluinen kranssipaketti sopii ihan vasta-alkajallekin, mitään eri tarvikkeita ei tarvita kokoamiseen. Havukranssi sopii parhaiten ulos.

Paketti sisältää jouluisia eukalyptuksen oksia sekä koristemateriaaleja, joissa on rautalanka valmiina kiinnittämistä varten. Kranssin halkaisija on noin 30cm. Ihan mahtava lahjavinkki on liittää DIY pakettiin Kukkakoulumme lahjakortti.

Blogipostauksesta täältä löydät lisää tekemisestä.

Ovi satumaailmaan

Tarinoita ja satuja ei voi koskaan kertoa liikaa. Meillä on ollut tapana poikieni kanssa kirjoittaa itsekeksittyjä satuja ja tarinoita ylös. ’idean sain joskus vuosia sitten, kun luin suomalaisesta menetelmästä nimeltään sadutus. Se on vuorovaikutukseen kannustava tapa, jossa vapaasti kerrottuna syntyy uusi tarina. Meillä se meni niin, että minä kirjoitin sanatarkasti, mitä kukin pojista vuorollaan kertoi ja siitä tarina syntyi. Kun kertomus oli valmis, se piti lukea uudestaan ja uudestaan. Nyt lapseni ovat 12,14 ja 17 vuotiaita, mutta ei tästä ihan hirmu kauan ole kun joku heistä halusi sadutukseen taas ryhtyä.

Tonttuovi oli muutaman vuoden takainen jouluhitti ja sellainen löytyy tästä joulukukkaistutuksesta. Ovi tarinoihin!

Kukkaelämys

Kukkiin liittyy aina elämys, kasvattamisen ihme, onnistumisen ilo. Plussana kasveissa on ominaisuus, ettei niitä tarvitse säilyttää vuodesta toiseen vaan ne voi kompostoida ilman, että ne täyttävät roskiksiamme. Tai voit kasvattaa kukkaasi rakkaudella vuodesta toiseen, kuten meistä lahjakkaimmat tekevät. Itse olen luonteeltani piirun verran suurpiirteinen ja innostun helposti uusista lajikkeista, mutta unohdan niiden kastelemisen.

Tätä pienikukkaista perhoskämmekkää – villiorkideaksikin olen kuullut kutsuttavan – en ole saanut menehtymään vaan se on jopa kukkinut uudelleen. Voin siis suositella lämmöllä!

Kiireetöntä neljättä adventtia kaikille!

Saija//

ps. viime hetken lahjavinkki. Kaikille heille, joille et ole ehtinyt/muistanut/keksinyt joululahjaa, voit antaa kukkalahjakortin. Sillä voi hankkia kukkia, simeneiä, puutarhakasveja, kauniita esineitä, ruukkuja tai vaikka Kukkakoulun kurssin ensi vuonna.

pps. Meillä on myös myynnissä elokuvateatteri Studio 123:n joululahjalippuja. Sellaiset kukkakimpun kanssa = unelmalahja.

Vastaa