Joulun värimaailmoista ikisuosikki on valkoinen yhdistettynä metalliväreihin ja vihreän eri sävyihin. Valkoisia kukkia löytyy paljon ja niistä on helppo koota vaikka asetelma joulupöytään.

Voit koota yhteen erikokoisia tuikkulaseja ja kynttilänjalkoja. Asettele männynoksia pitkänomaisesti astioiden välille niin että niiden väleistä voit pujotella kukkia astioihin.

Käytetyt materiaalit:

  • tuikkukippoja
  • männynokisa luonnosta
  • valkoista syreeniä
  • leikkohyasinttia
  • tulppaaneja
  • kullanväriseksi maalattuja koivunoksia

Linkki IGTV:n videoon löytyy tästä

Jouluvalikoimastamme löytyy myös erilaisia valkovihreitä kimppuja Tässä kimpussa on kaunista valkoista leinikkiä, ruusua, eustomaa sekä kullanväristä bruniaa.

Jouluinen näyttävä orkidea on istutettu koristeruukkuun viherkasvin kanssa ja koristeltu jouluisella havunoksalla ja kimallelehdillä. Perhoskämmekkä on helppohoitoinen orkidea, josta on iloa myös pitkään joulun jälkeen. Sijoita kasvi valoisaan paikkaa, ei kuitenkaan suoraan auringonpaisteeseen. Orkidea istutetaan erityiseen orkideamultaan, jossa on puunkuorta ja kariketta. Sopiva kasteluväli on kerran parissa viikossa. Vesi ei kuitenkaan saa jäädä orkidean juuristoon seisomaan. Kesäaikaan voit käyttää erityistä orkidearavinnetta kasville. Leikkaa kukkinut kukkavarsi pois vasta kun se on kokonaan kellastunut ja kuivunut.

Kotimaiset valkoiset joulutähdet, minihavu, muratti ja lankaköynnös on istutettu matalaan rustiikkiseen vatiin. Istutus on koristeltu koivuntuohella, kanelitangoilla ja kuivakukilla.

Istutuksen halkaisija on noin 30 cm.

Kiva idea on päällystää lasimaljakko havuilla ja asettaa kynttilä sisälle.Tällaisen voisi tehdä vaikka lahjaksi tai 3 kpl näitä rivissä ikkunalla olisi kiva asetelma. Lasin siälle voi laittaa myös jouluvalot.

Erilaisia koristehavuja on aseteltu lasiastian pintaan ja ne on kiinnitetty hopeisella rautalangalla pyörittämällä rautalankaa kipon ympärille. Ihan kokonaan astiaa ei kannatta peittää vaan mielenkiinto on juuri läpinäkyvyydessä.

Tämän voi myös ostaa valmiina, pakettiin sisältyy kynttilä.

kranssi kuivakukista

Kuivakukkakranssi on kaunis koriste myös joulun jälkeen, Ohueen metallirenkaaseen on sidottu valkoisia kuivakukkia ja sitä on saatavana kolmea kokoa.

Jouluruusu on aina mieluisa kukkalahja Se viihtyy viileässä paikassa ja pitää säännöllisestä kastelusta. Jouluruusu kannattaa ehdottomasti istuttaa ulos kukinnan jälkeen, sillä se on kaunis ja herkkä monivuotinen perenna kukkapenkissä. Jouluruusu on tuoksuton ja herkän kaunis lahja kukkien ystävälle.

Tulevana viikonloppuna joulun valmistelut ovat varmasti täydessä touhussa. Kukkalahjoja hankitaan ja kotia valmistellaan joulun juhlaan. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Saija//

Vastaa