Jouluista kerroksellisuutta

Joulun aika on täynnä kukkia ja koristeita, kynttilöitä ja herkullisia tarjoiluja. Värien runsaus vie mennessään.

Tämä joulupöytä syntyi kahdesta ajatuksesta. Ensin oli värimaailma; punainen-pinkki-oranssi. Innostuin yhdistelemään kolme punaisen sävyä. Toinen ajatus oli käyttää vanhaa lampunvarjostinta, joka on minusta niin kaunis, että halusin rakentaa sen sisälle jotain kukkaisaa. Loppujen lopuksi kokonaisuudesta tuli aika ylitsepursuava, mutta ei haittaa. Jouluna saa rönsytä, myös koristeluissa.

Vanhasta varjostimesta jouluinen koriste

Lampunvarjostin on myös loistava tilakoriste. Sen sisälle asettelin puutikkuja ristiin rastiin. Puutikuista ripustin havuja sekä punaisia Ilex-marjan oksia. Minijoulutähti on syvän tummanpunainen. Poistin kasvin ruukusta ja kiedoin ohuehkon sammaleen palan sen multapaakun ympärille. Ohuella kullanvärisellä spiraalilangalla kieputin sammaleen tiiviisti mullan ympärille ja muotoilin siitä pallomaisen. Minijoulutähti tarvitsee melko paljon kosteutta ja sitä täytyykin suihkutella joka päivä. Jos joulutähtipallot ovat koristeena vaikkapa tarjottimella, ne kannattaa upottaa hetkeksi veteen päivittäin, jolloin multapaakku kastuu kunnolla. Kuivumista joulutähti ei oikein hyvin kestä.

Lempivärit yhdessä

Tykkään tosi paljon vaatteissakin oranssin, punaisen ja pinkin yhdistelmästä. Tässä pöydän kukkakoristelussa käytin oranssia leinikkiä, leikkohyasinttia, pinkkejä tulppaaneja, ruusuja ja kymbidiorkidean viininpunaisia kukkia.  Kukat on aseteltu pieniin erikokoisiin maljakoihin. Pöydän pinnalla on lisäksi samoja havunoksia ja sammalta, joita ripustin myös varjostimeen.

Marjaisia kukkia

Ilex (ilex verticillata) eli kesäorjanlaakeri on hyvin kestävä leikkokukka, jota löytyy myös kauniin vaaleanoranssina. Kasvi on ihan lehdetön, vain punaiset marjat oksillaan. Valikoimasta löytyy usein jopa metrin mittaisia oksia, joita voi käyttää vaikkapa lattiamaljakossa. Leikkoamarylliksen kanssa sidottu kimppu on kivan simppeli ja näyttävä.

Ardisia (ardisia crenata) on oikeastaan pieni puu, jota myydään joulukukkana. Marjat kestävät kasvissa jopa monta kuukautta ja siitä saa kivan viherkasvin. Ardisia kuuluu esikkokasvien heimoon. Kastelussa maltti on valttia eli kastele mieluummin usein ja vähän, jotta multa saa kuivahtaa kastelujen välissä. Ardisia tykkää runsaasta hajavalosta.

Punainen joulukimppu ja -istutus

Kaikista suosituin kimppumme on vuodesta toiseen matala pyöreä ja punaisen eri sävyissä hehkuva leikkokukkakimppu. Sitä on saatavana kolmea eri kokoa. Kimpussa on neilikkaa, ilexiä, germiniä ja skimmiaa sekä erilaisia havuja ja vihreitä.

Toinen kestosuosikki on matala istutus punaisesta joulutähdestä. Istutus on koristeltu orkidean kukinnolla (leikkokukka) ja eukalyptuksella.

Tiimi kuvien takana

Jos innostuit sammalella päällystetyistä minijoulutähdistä, käy kurkkaamassa instagramin IgTV:stä kuinka ne tehtiin.

Kuvauspäivinä monet kivat tuotokset tallentuvat videolle, Heli Ukkonen on moniosaaja kukkatalolla, jonka käsialaa videot ovat. Sanna Rasku on useimmiten kameran takana. Sannan ja Helin yhteistyöllä ja innokkuudella on iso vaikutus siihen, kuinka kivoja kuvia meillä somessa ja mainoksissa näkyy. Kiitos heille!

Oletko muuten huomannut, että torstaisin syksyn ajan meidän Instagramin stooreissa joku henkilökunnastamme esittelee omaa työtään ja kotiaan. Ne on myös talletettu kohokohtiin ja näin jälkikäteenkin voit käydä niitä katsomassa.

Nyt viikonlopun viettoon! Ihanaa sellaista, nautitaan joulun valmisteluista!

Saija//

Vastaa