On aika kiittää kuluneesta vuodesta

Vuosi 2020 jää mieleen. Alun epävarmuus ja tulevien viikkojen pohtiminen saivat aikaan monia nopeitakin päätöksiä ja reagointia. Yrittäjinä meillä oli suuri huoli henkilökunnan työpaikoista ja ennakkoon ostettujen tuotteiden kohtalosta. Mitä jos kaupat laitetaan kokonaan kiinni? Myös suru paikallisten pienien yritysten ja asiakkaidemme, kuten tapahtuma-alan toimijoiden selviytymisestä huoletti.

Ajankohta koronan alkamiseen saattoi olla kukka- ja puutarha-alan kannalta ehkä pelastus. Kevät oli lämmin, aurinko paistoi, mökeille meno evättiin, jäljelle jäi oma koti ja puutarha. Ja viherbuumi, kukkien istutusinto olikin valtava. Kevään ja kesän aikana monet suosikkikasvit loppuivat tyystin. Ihmiset janosivat tietoa puutarhan hoidosta  ja kantoivat multa- ja lannoitepusseja takakonttiin säkkikaupalla.

Kotimaisuus ja paikallisuus uuteen arvoon

Yksi positiivinen asia koronapandemian aikana korostui. Suomalainen työ ja kotimaiset tuotteet ovat saaneet roiman arvonnousun. Jos ennenkin näitä asioita arvostettiin, mutta hinta kuitenkin usein jäi isoimmaksi valintakriteeriksi, on tämä seikka ihan toisella tasolla nyt. Suomalaisia ja läheisiä toimijoita halutaan tukea, yritysten ahdinko ahdistaa myös kuluttajia. Omista halutaan huolehtia nyt jos koskaan.

Meillä tämä merkitsi Avainlippu-tunnuksen hakemista. Iloksemme saimmekin merkin käyttöömme juuri ennen joulusesongin alkua. Nyt floristien työ kukkien parissa on Avainlipusta tunnistettavaa suomalaista käsityötä.

Kiitollinen siitä mitä lähellämme on

Tänä iltana koristelemme kotia kukkasin, pakkaamme viimeisiä lahjoja ja valmistaudumme joulun viettoon.

Perhe on lähellämme ja sukulaiset mielessämme. Ehkäpä lasten ilo ja oma terveys saavat meidät muistamaan kuinka onnekkaita kuitenkin olemme vaikkemme tänä jouluna päässeetkään auringon lämpöön joulua viettämään. Sytytetään kynttilät ja takkaan tuli. Kinkku uuniin ja käteen tuoksuva lasillinen glögiä.

Kiitos ja Hyvää Joulua!

Tahdomme Joonaksen kanssa kiittää koko rakasta henkilökuntaamme ihan mielettömästä joustavuudesta ja yhteisen positiivisen hengen luomisesta koko vuoden ajan. Ilman meitä kaikkia ei olisi Järvenpään Kukkataloakaan.

Kiitos myös asiakkaat, jotka olette meillä uskollisesti uskaltaneet pandemiasta huolimatta turvallisesti asioida. Teidän kanssanne on hyvä olla!

Ihanaa joulunaikaa kaikille!

Saija //

Ps. Joulun tunnelmissa kuvissa on meidän Lasse perheineen. Lasse vastaa hautauspalvelustamme. Amanda on 1-vuotias prinsessa, joka sulostuttaa perheen joulua ja tuo siihen ihanaa energiaa. Kiitos Juliana, Lasse ja Amanda!

Vastaa