Äitienpäivä pelkkää ruusuilla tanssahtelua – vai onko?

Millainen on floristin äitienpäivä? Kysyin tätä meidän kolmelta floristilta ja puutarhurilta. Se on ehkä muutakin kuin ruusun terälehdillä tanssia, mutta kaikkia yhdistää äitiyden ihanuus ja ylpeys.

Miia Hintsala, floristi

Äitienpäivänä on parasta, että jo aikuisetkin lapset tulevat kotiin käymään.  Runsas aamiaisbrunssi on katettu kauniisti miehen ja lasten toimesta.

Omassa lapsuudessa aamiaispöytä koristeltiin valkovuokoin. Miian omia lempikukkia äitienpäivänä ovat hempeät hortensiat, vaaleanpunaiset pionit sekä keväiset valkoiset ja siniset orvokit.

Marge Aaltonen, floristi, puutarhuri

Marge on omien sanojensa mukaan “aina ollut töissä” äitienpäivänä eikä sitä ole erityisesti ehditty kyseisenä päivänä viettämään. Viime vuosi oli poikkeus, sillä Marge opiskeli puutarhuriksi ja piti opintovapaan. Vanhimman tyttärensä kanssa he matkustivat pitkäksi viikonlopuksi Eestiin ja viettivät ikimuistoisen äitienpäivän Margen äidin luona lahjojen sekä valtavan aamiasbrunssin kera.

Varsinaisia äitienpäiväperinteitä Margen perheessä ei ole, mutta päiväkodin lahjat ja lapsen leipoma kakku on jäänyt erityisesti mieleen.

Margen kukkasuosikkeja äitienpäivänä ovat herkät niittymäiset leikkokukkakimput, kevyet heinät, taskuruoho ja hajuherne.

Heini Liukkonen, puutarhuri

Heini on puutarhamyymälässämme tuotevastaavana ja kevät on hänelle erittäin työntäyteistä aikaa. Usein äitienpäivä vierähtääkin töissä. Tänä vuonna vapaapäivä osuu kuitenkin juuri äitienpäivään ja se vietetään kotimetsikössä kaksostyttöjen ja pikkuveljen kanssa tonttumetsää ja kivikkopuutarhaa rakennellessa.

Äitienpäiväperinteisiin kuuluu usein koululaisten itsetehtyjen korttien ja lahjojen ihastelu sekä itsekeitetty aamukahvi.

Äitienpäiväkukista Heinin mieleen ovat erityisesti oranssit orvokit ja sekä viherkasvit kuten muulinkorva ja peikonlehti.

Kukkakimppu ja kakku samalla käynnillä helposti

Tänä vuonna teemme yhteistyötä naapurimme Kaffemakian kanssa. Äitienpäivän kakku on Kaffemakian Lime-juustokakku. Sen voi tilata meiltä kukkakimpun kera verkkokaupasta 5.5 saakka.

Myös ensimmäiset ihanat pelargoniat ja ruusubegoniat ovat saapuneet ja tietenkin niitä löytyy myös hempeissä väreissä. 

Äitienpäivävalikoima verkkokaupassa ja Woltissa

Kukkavalikoima on nähtävissä verkkosivustollamme ja myymälässä. Käy siellä valitsemassa oma suosikkisi tai tule suoraan myymälään. Lisäksi ruukkukasveja, perinteisiä ruusuja ja hortensioita sekä valtavan paljon muuta ihanaa on kauppa täynnä. Lauantaina ja äitienpäiväsunnuntaina olemme avoinna klo 8-18.

Ja hei, iloisia uutisia! Nyt kukkia voi tilata myös Woltin kautta. Sieltä saat kukat hyvin nopeasti omalle kotiovellesi, Woltissa on ihan oma kukkamallistomme. Lataa Wolt sovellus ja tilaa sieltä helposti.

Kaunista viikkoa kaikille!

Saija//

Vastaa