Ihana tohina päällä kukkakaupassa juuri nyt!

Meillä kukkakaupassa äitienpäivä on kiireinen ja suurin sesonki koko vuodessa. Yhteenlaskettuna keväisen puutarhahuuman ja kesäkukkakauden kanssa toukokuun toinen viikonloppu yltää jopa jouluakin kiireisemmäksi. Äidit saavat paljon kukkia sekä koti laitetaan juhlakuntoon pihaa ja puutarhaa myöten.

Yrityksemme äitejä haastattelin edelliseen postaukseen. Meillä on monta äitiä töissä ja kaikki tarinat ovat erilaisia. Äitienpäivää juhlitaan kuitenkin kaikissa kodeissa ja sillä on hieman eri merkitys eri perheille.

Sanna Willström, visualisti

Sanna työskentelee meillä visualistina kukkamyymälän puolella sekä puutarhamyymälässä kesäkaudella.

“Äitienpäivä on minulle tärkeä päivä. Olen onnellinen, että saan olla äiti kahdelle koululaiselle. Äitienpäiväperinteisiin meillä kuuluu ehdottomasti hyvä ruoka ja kaunis kattaus. Lapset leipovat usein kakun juhlapäivän kunniaksi. Isovnahempia tavataan äitienpäivänä. Niin ja kukat; ne kuuluvat olennaisesti juhlpäivän kattaukseen, visuaalinen Sanna hehkuttaa.”

Sannan äitienpäiväkukkasuosikki on iso värikäs kimppu, jossa paljon erilaisia kukkkia ja raikkaita värejä. Vaikka Sanna ei muuten ole “ruusuihminen” ovat äitienpäivän ruukkuruusut mieleisiä. Aivan erityiseti Sannaa viehättävät rungolliset ruukkuruusut, jotka voi istuttaa terassille ja patiolle koko kesäksi iloa tuottamaan.

Salla Hyvönen, tuleva hortonomi

Tänä kesänä olemme iloksemme saaneet kesävahvuuteemme iloisen ja innostuneen tulevan suunnitteluhortonomin. Salla opiskelee Lepaalla ja koki tärkeäksi,että ammattitaitonsa kartuttamiseksi hän työskentelee myös puutarhakaupassa.

Sallalle äitienpäivä on aivan erityinen, sillä 5 vuotta sitten hän sai täydellisen ja parhaan äitienpäivälahjan ikinä. Silloin syntyi Iivari, viikon etuajassa, mutta loistavalla ajoituksella.

Sallan äitienpäiväperinteisiin kuuluu miehen hankkima lahja sekä lapsen päiväkodissa askartelema kortti, joka annetaan aamulla. Aamupala tarjoillaan vuoteeseen lahjan ja kortin kera tottakai.

Äitienpäivänä omalle äidille Salla poimii valkovuokot ja luonnonkukat ovatkin hänen mielikukkiaan. Oma kukkatoive voisi olla vaikkapa puutarhaan istutettava pieni pensas, esimerkiksi hortensia. Se ilahduttaisi siellä pitkään kesän ajan. Ja tietenkin niitä valkovuokkoja metsästä.

Äitienpäivän ruusupuu

Mun äitienpäivään kuuluu aina paljon kukkia ja joka puolella kotia. Poikaseni, kolme teiniä, ehkä heräävät kerrankin ennen minua ja ovat luvanneet tuoda aamukahvin sänkyyn. Katsotaan kuinka käy.

Marjapensaan oksasta tein ruusuisen koristeen takaterassille. Kukkaliimalla ruusun terälehtiä liimasin ja koska ilma on nyt kivan viileä, se sailyykin siellä kauan.

Ihanaa äitienpäivää kaikille, nyt riennän työn touhuun.

Saija//

Vastaa