Ensimmäiseen adventtiin

Tänä aamuna herättiin jouluiseen huurremaisemaan. Ensi sunnuntaina vietetäänkin ensimmäistä edventtia. Lähtölaskenta jouluun on siis oikeasti alkanut!

Meillä kasvihuoneeseen aseteltiin pieni joulukuusi adventin kunniaksi. Se on isossa ruukussa, jonka sisällä on lasimaljakko. Koristelu on toteutettu oikeilla kukilla.

Kuusen oksille on aseteltu kymbidiorkidean sekä amarylliksen kelloja, ruusuja, skimmiaa sekä vaaleanpunaisia palmunlehtiä.

Oikeat kynttilät kuuluvat joulun tunnelmaan, mutta muista olla varoivainen niiden kanssa,

Kransseja erilaisia

Kivaa joulunalustekemistä on erilaiset kranssit. Perinteinen havukranssi on klassikko. Jos sidot sen nobiliskuusesta, säilyvät neulaset kiinni sisälläkin. Sammaleella päällystetty kranssi on ihanan luonnollinen. Kaunis ja siro kranssi syntyy yhdistelemällä erilaisia havuja, eukalyptusta ja hopealankaa metallirenkaan ympärille.

Kaikkia tarvikkeita ja valmiita kransseja löytyy nyt kiva valikoima meilltä.

Kerää havukasvit ryhmäksi

Ulkokasveista jouluisimpia ovat erilaiset havut, Kerää ne penkin päälle ryhmäksi ja laita muutama iso lyhty joukkoon. Plussapäivinä voit pitää ulkona myös atsalean ja hyasintin. Skimmia eli japanintalvimarja kestää myös hyvin viileässä ulkona, muttei pakkasta.

Mukavaa viikonloppua!

Nyt on hyvä aika miettiä lahjoja, pukea kotia joulukuntoon ja vaikkapa juoda glögit terassilla. Ihanaa viikonloppua!

Saija//

Vastaa