Leppoisaa pääsiäistä!

Ilmat ovat  todellakin antaneet parastaan ja lumi sulaa kohisten. Minä olen nauttinut pääsiäisestä istuttamalla sipulikukkia, haravoimalla pihaa ja leikkaamalla talventörröttäjiä kukkapenkistä. Kasvihuoneessa on jopa kuuma silloin, kun aurinko paistaa ja olen siellä kahvikupin kanssa viihtynyt..

Raeruohot ja  pääsiäisohrat jäivät istuttamatta tänä vuonna minulta. Kiva vaihtoehto (ja näyttää raikkaalta vielä pääsiäisen jälkeenkin) on kylvää erilaisia versoja. Niitä voi napsia salaattiin ja leivän päälle helposti.

Herneet, auringonkukan siemenet, vihanneskrassi, retiisi ja punajuuri sekä yrtit sopivat oikein hyvin versojen kasvattamiseen.

Kurkkaa myös Meillä Kotona-sivuston jutusta, miten voit yhdistää leikkokukat ja versot kauniiksi asetelmaksi.

Kevyt kranssi pöydällä

Oksista ja rautalangasta on sidottu kranssi, joka sopii hyvin pääsisäispöydän koristeeksi. Rautalankoihin on aseteltu valkoisia helmililjoja sipuleineen sekä erilaisia vaaleita leikkokukkia. Perunanarssisin ja tulilatvan kukat on leikattu ruukkukasvista. Osa kukista kuivuu kauniisti ja helmililjoja voi hiukan suihkuttaa, niin ne avaavat kukkansa.

Viherkasveihinkin katse

Kun aurinkoa on paljon enemmän, myös viherkasvit silminnähden näuttivat valosta. Niiden lannoituksen voi aloittaa nyt ja lisätä ruukkuihin multaa, jollet vielä ole sitä tehnyt. Lisääntynyt valo lisää myös kastelun tarvetta.

Tervetuloa aistimaan pääsiäistunnelmaa ja nauttimaan sipulikukkien ja orvokkien tuoksusta. Olemme avoinna joka päivä klo 18 asti.

Tervetuloa!

Saija//

Vastaa