Punainen kesäkukkaistutus

Sarjamme 2/4 osassa on hehkuvia punaisia kesäkukkia ja monivuotisia kasveja istutettu ruukkuihin ja koreihin. Niin kuin edellinenkin persikkainen värimaailma; tämäkin vie mennessään. Ja varsinkin kun istutuksen vaivanpalkkana on meidän Marin leipoma taivaallinen sulkaavadelmakakku. Mari varoitteli ennen maistiaisia, että suklaassa ei ole säästelty.

Pelargoni

Pelargoni (Pelargonium) rakastaa lämpöä ja sen voi istuttaa hyvinkin aurinkoiseen paikkaan. Lisäksi pelargonin suosiota kasvattaa sen kestävyys. Se ei tarvitse jatkuvaa kastelua vaan sietää pientä kuivumistakin välillä. Pelargoneja on monia monia lajikkeita. Tässä kerrottu riippapelargoni sekä orvokkipelargoni.

Pelargonista kannattaa poistaa kuihtuneet kukkavanat sekä lannoittaa koko kesän.

Ruskea myrtti, leijonankita ja verililjapuu

Tälle kasville, joka hieman nimeltään ja muodoltaan myrttiä muistuttaa, ei ole suomenkielistä nimeä (Lophomyrtus x ´Ralphii Purpurea Nana´). Jokas tapauksessa kasvi on kiiltävälehtinen ja uusituttavuus meille. Väri on kaunis rusehtava ja vaikuttaisi siltä, että se viihtyy aurinkoisessa paikassa.

Myrtin kanssa samaan ruukkuun on istutettu punalehtinen värinokkonen ja koristeapila.

Leijonankita (Anthirrinum majus) on runsaasti kukkiva kaunis kesäkukka, jota itse käytän paljon myös leikkokukkana. Se sietää kuivahtamista ja pitää aurinkoisesta paikasta. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, jotta kukinta jatkuisi läpi kesän. Ja tietenkin lannoitus; muista se.

Verililjapuu (Cordyline fructiosa) on erittäin helppo kasvi kesäisiin istutuksiin. Se viihtyy sekä varjossa että paahteisessakin paikassa eikä suutu jos multa kuivahtaa välillä. Verililjapuun olen usein jättänyt ruukkuun myös talveksi syksyisiin istutuksiin.

Keijunkukka

Keijunkukat (Heuchera) on laaja lajikekirjoltaan ja se on monivuotinen. Ruukkuistutuksissa kuitenkin oiva lisä ja sen voi istuttaa kukkapenkkiin syksyllä ennen pakkasten tuloa. Keijunkukka viihtyy aurinkoisesta puolivarjoisaan paikkaan ja sen vedentarve on keskivero. Toisinsanoen se sietää kuivahtamista kastelujen välillä.

Mehiruusuke

Tämä mehikasvi (Echeveria) on vain yksi monista lajikkeista. Mehikasvit pitävät auringosta ja kuvasta, jopa karusta maaperästä ja se talvehtii helposti kivikkoistutuksissa. Mehiruusuke on myös siis monivuotinen.

Mehiruusuke

Punaiset kesäkukat yhteiskuvassa

Vasemmalta alarivissä ruskea myrtti, tumma samettikukka, orvokkipelargoni ja verililjapuu. “Ylärivissä” värinokkonen, leijonankita ja keijunkukka.

Nyt on valikoima upeimmillaan, erät ovat pieniä, mutta jos piipahtaa tunnelmoimassa meillä vaikka joka päivä, saa parhaat kesäkukkaherkut päältä.

Kaunista helatorstaita kaikille!

Saija//

One thought on “Punaiset kesäkukat ja Marin mieletön kakku

  1. Pingback: Punainen hehkuu syksyn kukissa - Järvenpään Kukkatalo

Vastaa