Tulppaanit kukkivat juuri nyt

Tällä hetkellä saattaa silmäsi osua istutusten väriläiskiin kaupungilla ja pihoilla. Tulppaanit kukkivat upeasti ja aurinko saa ne avautumaan ja hehkumaan. Tähän aikaan vuodesta itse koitan paina mieleeni, minkävärisiä ja millaisia tulppaaneja tänä syksynä haluan istuttaa. Syksyllä maahan ja kukkaupeus yllättää sitten keväällä. Nyt olisi loistava hetki suunnitella. Kävely kaupungilla, katse omaan pihaan, kynä ja paperi esille ja miettimään minkävärisiä mihinkin kohtaan toivon. Kukkasipulit tulevat kauppoihin myyntiin elo-syyskuussa ja niiden istutusaika on koko pitkä syksy. (Olen usein vielä juuri ennen jouluakin maahan sipuleita laittanut).

Useimmat lajikkeet eivät kuki seuraavana vuonna, vaikka joitakin yksittäisiä sieltä saattaa tupsahtaakin. Lajikkeissa on kuitenkin paljon eroja ja erilaisia vinkkejä myös uudelleenkukittamiseen on kuten lannoitus ja sipuleiden nostaminen kukinnan jälkeen ylös.

Tulppaanit maljakossa

Kukkapenkissä kasvavat tulppaanit ovat ihanan pitkävartisia ja kestäviä. Niitä voisi verrata talvella myynnissä oleviin ranskalaisiin tulppaaneihin. Pituutensa vuoksi ne sopivat isoonkin maljakkoon. Poista alimmat lehdet ja leikkaa tyvestä pari senttiä pois ennekuin laitat veteen. Vesi saa olla sipulikukille aina ihan kylmää.

Perennoja kukkaruukkuun

Toinen ajankohtainen asia on tällä hetkellä kodin ja puutarha ruukkuistutukset.

Kiva idea on yhdistää erilaisia kesäkukkia ja perennoja ja istuttaa niitä ruukkuun. Syksyllä kasvit voi istuttaa kukkapenkkiin ja nauttia niistä ensi kesänä. Tai toisinpäin; nyt voit jakaa monivuotisen kasvin ja istuttaa sen kukkaruukkuun kesäkukkien kanssa. Kokeilun ilo ja kasvun ihme saattaa yllättää positiivisesti.

Tähän tummanlilan ja laventelin sävyiseen ruukkuistutukseen laitettiin tädyke, törmäkukka, tummalehtinen kimikki ja koristeapila. Koristeapila on periaatteessa yksivuotinen, mutta olen saanut sen talvehtimaan useana vuotena

Kesä ja olkihattu

Yksi varma kesän merkki on uusi kesähattu. Aloitimme viime vuonna yhteistyön KN- Collection by Kati Niemen kanssa. Yritys on keravalainen perheyritys, jonka juuret ulottuvat aina 40-luvulle asti. Kivat laadukkaat olkihatut ovat kesän must-asuste.

Vastaa