Pääsiäisen kukat

Tästä alkaa kukkasesonki! Pääsiäinen! Ensin kaikki sipulikukat, sitten orvokit, pikkuhiljaa yrttejä, kevätvihmaa, sitruksia, oliivipuita. Ennen kuin huomataankaan, ollaan jo kesässä.

Minun kasvihuoneeni on viime kesänä valmistunut. Se on pihan valoisimmassa paikassa ja jos aurinko paistaa, lämpökin pysyy siellä. Parin viikon takaiset kylmät yöt eivät sipulikukkia haitanneet, orvokit ja sipulikukat ovat pysyneet todella kauniina. Sen sijaan sitrukset, kevätvihma ja malva ovat sen verran arkoja, että saivat pikkuisen pakkasen nipistyksen uloimmille versoilleen.

Kranssit ja pajunkissat ovat parhaita pääsiäisen koristeita

Pääsiäiseen kuuluu myös pajunkissat ja koristeet. ”Virpomiskimppu” on sidottu pajunoksista ja koristeltu ruukkunarsissin sipuleilla ja höyhenillä. Oveen ripustettava kranssi tuo väriä pääsiäisen vieraille ja kotiväelle kotiin tullessa.

Keltainen ginstia on vienosti tuoksuva runsas leikkokukkaoksa ja siitä saa kivoja koristeita maljakoihin.

Hyasintti kestää ruukussa todella pitkään ja on näyttävä. Me istutimme ruukkuhyasintit saviruukkuihin ja aseteltiin kasvihuoneen ikkunalaudalle.

Erilaiset sipulikukista tehdyt istutukset aloittavat puutarhakauden. Ne kestävät parhaiten viileällä terassilla tai ovella, mutta juhlahetkeksi ne voi nostaa sisälle ilostuttamaan.

Valmiita leikkokukkakimppuja on runsas valikoima. ”Inkalilja”-kimppu löytyy kolmessa eri koossa.

Mukavaa kiirastorstaita!

Pääsiäisen aikaan palvelemme joka päivä klo 18 saakka. Tervetuloa tunnelmoimaan kevään etenemistä ja ilahduttamaan itseäsi pääsiäisen kukilla.

Saija//

Ihanat Iittalat ja kimppu pääsiäiseen

Pääsiäinen inspiroi kovasti! Sipulikukat, oksat, tietty rosoisuus. Multa, puutarha, juhla, valo, perhe, koti, kattaus, yhdessäolo....

Palmusunnuntain kukka-asetelma

Palmusunnuntain pääsiäisasetelma Tänä sunnuntaina pienet noidat ja virpojat lähtevät liikenteeseen tai virpovat etänä, ajan hengen...

Puutarhan keltainen kattokruunu ja kakku

Pääsiäisen viettoa puutarhassa Kauniit ilmat suosivat meitä tänä pääsiäisenä. Kevät on ollut lämmin ja moni...

Vastaa