Palmusunnuntain pääsiäisasetelma

Tänä sunnuntaina pienet noidat ja virpojat lähtevät liikenteeseen tai virpovat etänä, ajan hengen mukaisesti. Sunnuntaina voidaan virittäytyä jo juhlimaan pääsiäistä ja kattaa kauniisti.

Asetelma on tehty matalaan betoniastiaan ja asettelupohjana käytin kanaverkkoa. Kukat säilyvät hienosti vapaassa vedessä, kunhan muistaa lisätä vettä astiaan.

Sipulikukkia ja herukan oksia

Marjapensaiden oksista saa kaunista lisämateriaalia kimppuihin ja asetelmiin. Leikkaa oksat ja laita veteen huoneenlämpöön. Vihreät lehdet tulee muutamassa päivässä, nyt ollaan jo niin pitkällä keväässä. Tai itse asiassa herukan oksiin tulee ensin pienet kukkatertut. Kaupan päälle ihana kesäinen tuoksu.

Sipulikukat kestävät myös ilman multaa

Ruukkunarsissit ja hyasintit on otettu pois ruukusta ja multa karisteltu hellästi pois. Sipulikukat kestävät hienosti ilman multaakin, sillä ne saavat ravinteensa sipulistaan. Sipuleita ei tarvitse laittaa veteen vaan asettelin ne kanaverkon päälle rennosti lepäämään.

Seppelepohjasta olkea

Mielestäni olki sopii tunnelmaltaan pääsiäiseen ja on kivan ”raffia”. Kransseihin ja seppeleisiin tarkoitetusta olkipohjasta saa kivasti kauniin kullanväristä heinää. En kiinnitä sitä mitenkään, asettelen sen vain kukkien lomaan.

Värikkäitä tulppaaneja ja leinikkejä

Oranssit arfikantähdikit ovat yksi ehkä kestävimmistä kukkalajikkeista. Sekin on oikeastaan sipulikukka ja silloin tällöin sitä voi ostaa myös ruukussa. Lämpimän keltaiset leinikit kuuluvat ehdottomasti kevääseen. Valkoiset marjat ovat kuisman marjoja. Kuisma kasvaa myös meillä Suomessa luonnonvaraisena, marjat ovat vain pienemmät kuin tässä kaupallisesti viljellyssä lajikkeessa.

Tätä kirjoittaessani ikkunasta näkyy vielä paljon lunta, mutta myös vesi tippuu räystäistä ja aurinko paistaa lämpimästi. Lupaavan keväistä!

Ihanaa viikonloppua ja perjantaifiilikseen teille vielä yksi ihana ihana kappale elokuvasta Yhdet vielä, Scarlet Pleasure: What a life

What a beautiful beautiful life!

Saija//

KAIKKI TUOTTEET

Kukkaseppele hattuun

45.95

KAIKKI TUOTTEET

Pikkuhavut

6.95

KAIKKI TUOTTEET

Riippacalluna

9.50
Ale!

KAIKKI TUOTTEET

Syysistutus calluna

29.95
9.5019.95

KAIKKI TUOTTEET

Villainen torkkupeitto

66.95

KAIKKI TUOTTEET

Tyynynpäällinen Pellava

19.95

KAIKKI TUOTTEET

Tuff -tyynynpäällinen

44.95

Vastaa