Kranssi, seppele vai kukkapanta?

Kokeilimme tällä kertaa tehdä kukkapannan kuivakukista ja tuli kyllä suloisin pitkään aikaan. Pohjana oli paksua rautalankaa, joka teipattiin kukkateipillä. Ohuemmalla rautalangalla kuivakukat punottiin kiinni pohjaan pienissä nipuissa.

Lopuksi pohja taivutettiin pään muotoon ja kiinnitettiin pinneillä hiuksiin. Jos haluat päästä astetta helpommalla, voit kiinnittää kukat suoraan valmiiseen hiuspantaan.

Materiaalina oli erilaisia valkoisia kuivakukkia kuten jänönhäntä, ikiviuhko ja muutama muu lajike joiden nimeä en tiedä. Tässä alakuvassa voit nähdä ne nippuina. Nyt kuivakukkavalikoima on upea ja runsas. Muunmuassa näitä värikkäitä jänönhäntiä on ihania värejä, kirkkaita ja värikkäitäkin!

Myös erilaiset kranssit ovat nyt tosi nättejä ja siroja. Muotokieli on tällä hetkellä todella keveää. Ohut pohja saa kukituksekseen siron ja selkeän kukkaryhmän.

Puuvillan oksat (ylhäällä vasemmalla) ovat kestosuosikkeja vuodesta toiseen, myös erilaisia kuivattuja ruusuja on paljon erisävyissä.

Alakuvassa vasemmalla ei ole harsokukka, vaikka se kovasti siltä näyttää. Kuivakukka on nimeltään Jänönvihma (Cytisus scoparius)  ja on siis värjättyä. Oikealla kaunis harmaasävyinen ilmakasvi Salvadorintillandsia (Tillandsia xerographica). Tillandsiat kuuluvat ananaskasvien heimoon ja ovatkin kasvutavaltaan kuten ananakset.

Energistä alkavaa viikkoa kaikille!

Kukkatalolla ohjelmassa tällä viikolla mm. Workshop keskiviikkona 23.9 klo 13-18 ja Kukkakoulussa 24.9 tehdään syysistutuksia. Torstaina myös henkilökuntamme Instastooripäivä ja tällä kertaa pääsemme Margen matkaan. Nähdään!

Saija//

Vastaa