Kesällä 2019, ennen koronaa, Kukkakoulumme kävi kesäfestareilla seppeletyöpajan kanssa. Puistoblues Järvenpäässä on koko perheen piknikkonsertti ja siellä istutaan vilteillä ja nautitaan musiikista ja hyvistä eväistä.

Tänä vuonnakaan ei blueseja järjestetty, mutta me rakensimme puutarhaan piknikhenkisen ”Kukkaisloungen”.

Kukkaisa lounge syntyi helposti nurmikolle.

Alle levitimme muutamia isoja mattoja ja vilttejä. Pöytänä toimi kaksi kuormalavaa. Kukkaloungen kulmiin nurmikkoon työnnettiin pitkät kukkatukikepit. Niiden väliin pingotettiin juuttinarua ja sidottiin kevyesti ruskuksen oksia. Myös luonnosta ja puutarhasta kerätyt vihreät oksat sopivat, toki ne nuutuvat ilman vettä nopsasti. Luonnonlehdistä vaahtera kestää aika kivasti ilman vettä.

Pöydän keskelle ja kukkaköynnöksen kulmiin teimme hyvin rennot ja lennokkaat, värikkäät kukka-asetelmat. Kulmiin asettelimme korkeat jalalliset kynttilänjalat, ne sidottiin kulmien kukkakeppeihin kiinni, koska maa ja nurmikko on niin epätasainen. Pieni pala kukkasientä toimi helpoiten asetelmien asettelupohjana. Puutarhasta kerättiin kukkia ja oksia kukkakaupan kukkien lisäksi. Erilaisia palmunlehtiä, kuivattuja ja tuoreita sekä orkidean kukkia ja voilá, mukana on ripaus trooppista tunnelmaa!

Sitten vain ihanat kylmät juomat ja rento kesähetki voi alkaa.

Tällä viikolla 6.7.2021 ollaan vietetty myös Eino Leinon päivää, runon ja suven päivää. Olisiko ihana puutarhassa viettää kesäpäivää ystävien kesken runoja lukien. Ah kuinka runollista!

Kaunista kesäistä viikonloppua kaikille! Minun kesäviikonlopun suunnitelmiin kuuluu mökkeilyä ja Mäntässä Banksyn näyttely

Saija//

Vastaa