Lumen alta pilkistää oksia ja heiniä

Tämä kimppu on kevään ja värien inspiroima. Ja alkavien pihatöiden. Ja lumen alta pilkistävien heinien.

Niinä päivinä, kun aurinko paistaa, lumi sulaa kohisten ja maa paljastuu vauhdilla. Toisina päivinä (ja niitä on tähän maaliskuuhun riittänyt) kun lunta sataa, sitä sataa PALJON ja taas kaikki orastavat kevään merkit hautautuvat valkoisen alle.

Tämän kimpun hahmottelin sellaisena aurinkoisen kevätpäivänä, jolloin pääsin puutarhassani leikkaamaan angervon oksia. Syksyn istutukset ovat vielä terassillani ja niistä leikkasin heiniä ja kuivuneita versoja. Kukkavalikoima on kuivakukkia ja tuoreita leikkokukkia. Kuivista heinistä ja oksista syntyy kiva rosoinen tunnelma.

Kaikki kukat sidotaan ”spiraaliin”. Matalammalla käytin myös hyasinttia, joka tuo kauniisti väriä ja kerroksellisuutta kimppuun. Koska varsia ja kukkia on paljon, voi kimppu seistä omin jaloin laakeassa vadissa. Jos kimppu olisi pienempi, asettaisin sen maljakkoon. Minusta on kiva, kun kimpun sidontakohta näkyy ja varret tuovat mielenkiintoa kimppuun.

Keväiset peikonpähkinäoksat

Ruukussa on 5 kpl peikonpähkinän kiharaisia oksia ja niihin on ripustettu lasisuppilot. Suppiloissa on valmiina rautalangat ripustamista varten.

Verkkokaupassa ja myymälässä on koottuna DIY paketti, jossa 4 kpl suppiloita ja oksia sekä valikoima leikkokukkia. Suppiloihin on helppo laittaa uusia kukkia.

Tässä käytin muutamia narsisseja ruukusta, tulppaaneja, lumipalloheisiä, eustomaa sekä kuivakukkia.

Asetelma reikämaljakossa

Maljakko on hauska. Paitsi että se on täynnä reikiä ja vaatii siis pienen pohdinnan, jos haluan vettä tarvitsevia leikkokukkia käyttää.

Asia ratkaistiin laittamalla lasimaljakko sisälle. Asettelupohja rakentui, kun rei’istä työnsin tikkuja poikittain ristiin rastiin. Näin laajan suuaukon omaavaan astiaan sain kukkia aseteltua kivasti, eikä kukat menneet kasaan. Vapaassa vedessä leikkokukat säilyvät todella kauan ja siihen on helppo vaihtaa kukkia.

Tämä asetelma on myynnissä Luksus valikoimassamme

Pääsiäisen suunnitelmia (tai etukäteissuunnitelmia!)

Kukkien ja kattauksien suunnittelun lisäksi haaveilen hyvästä ruoasta tietenkin. Raeruohoa ja versoja olisi kiva myös kylvää sekä pääsiäismunia piilottaa (tosin omat pojat ovat jo isoja, mutta kyllä he niitä mielellään etsivät silti). Sipulikukkia aion istuttaa ja terassin laittaa keväiseen tunnelmaan.

Nyt peukut pystyyn, ettei lunta tule lisää!

Saija//

Vastaa