Meidän IgTv:ssä tehdään nyt pinkin sävyinen kukkakimppu, jossa erilaisia ruusuja. Voit katsoa tekemisen Instagramissa kokonaan, alla linkki.

 

View this post on Instagram

ruusuista 💗

A post shared by Järvenpään Kukkatalo (@jkukkatalo) on

Kimpussa on kolmen sävyisiä ruusuja, fuksia kotimainen ruusu ´Marina´, puutarharuusun henkinen ´Vuvuzela´ sekä laventelin sävyinen ´Cafe Latte´.

Lisäksi käytin lilaa leijonankitaa (anthirrinum ´Potomac Pink´), leinikkiä, koreatörmäkukkaa (scabiosa atropurpurea), kotimaista papukaijatulppaania, jouluruusua (helleborus) ja pinkinväristä kuivakukkaa. VIhreinä on eukalyptusta ja verililjapuuta.

Koko kimpun sitomisen voi tosiaan nähdä tuolla Instagramissa @jkukkatalo tilillä.

Eräs katsoja esitti eilen hyvän kysymyksen. “Eikö kukat kuihdu kun ovat niin kauan kuivillaan (kimpun sitomisen ajan) ennenkuin pääsevät veteen?”

Tottakai näin ison kimpun tekemiseen menee tovi, mutta kun se on valmis, leikataan kaikkiin kukkiin uusi imupinta terävällä veitsellä, jolloin kukan varren sisällä olevat johtosolukot taas aukeavat ja se voi imeä vettä. Sen jälkeen kimppu asetetaan maljakkoon runsaaseen veteen. Erityisen tärkeää tämä on puuvartisilla kukilla, kuten ruusu.

Kaunista päivää kaikille kukkien ystäville!

Saija//

Vastaa