Hyvää suomalaisuuden päivää! Tänään se tuntuu erityisen tärkeältä. Suomalaisuus ja kotimaiset tuotteet, työ ja paikalliset tuottajat ovat meille nyt nousseet arvoon uuteen.

Tänään haluamme esitellä teille pienen mahtavan yrityksen Myllypellon taimet

Matti ja Elina perheineen viljelevät erilaisia yrttejä sekä tomaatin ja kurkun taimia ja syötäviä kukkia Mäntsälän Ohkolassa. Kasvit kasvatetaan kasvihuoneessa ja yritys käyttää luonnonmukaisia lannoitus ja torjuntakeinoja viljelyssään. Valikoima on ihan mieletön ja jos jotain ei meidän myymälästä löydy kannattaa kysellä.

Minun oli vaikea valita suosikkeja, mutta tässä 5 tämän päivän valintaani.

Lakritsisamettikukka

Tämä maistuu ihanalta! Lakritsisamettikukka on ihan paras naposteluyrtti, jota voi jälkiruokien päälle sipaista. Ja sitä paitsi meidän pojat ainakin söi koko kasvin melkein parissa päivässä, kun kävivät “napostelemassa” sitä. Ihan loistava tapa saada vihreää vitamiinia myös perheen nuorimmille.

Yrtti-iiso

Yrtti-iison laittaisin kukkapenkkin sillä se on monivuotinen. Kasvi houkuttekee myös paljon perhosia ja hyönteisiä. Yrtti-iiso sopisi yrttiteehen, laita lehdet teepannuun muiden yrttien kanssa ja kaada kuumaa vettä päälle. Hauduta ja mausta hunajalla.

Mukulakäenkaali

Moni meistä on syönyt ketunleipää metsässä, tämä on saman kasvin isompilehtinen versio. Raikas ja kirpsakka salaateissa ja bonuksena kasvi tekee pienet mukulat juuristoonsa. Nekin voi syödä.

Suklaaminttu

Mintut kaikki sopivat yrttiteehen tai juomiin ja smoothieihin (miten se monikko kirjoitetaan). Suklaaminttu tuo mieleen After Eight suklaat, ahhh. Pakko hankkia tämäkin siis. Minttuja ei kannata istuttaa kukkapenkkiin, sillä ne valtaavat kaiken, mutta isossa ruukussa ne jopa talvehtivat helposti.

Ryytisalvia

Mun lempiyrtti on salvia ja käytän sitä niin, että poimin lehdet ja heitän pannulle runsaaseen öljyyn. Hetken aikaa siinä ja niistä tulee herkkurapeita. Sitten vain ripaus suolaa ja mmmm. Superhyviä kaiken kanssa, salaatit ja mikä vaan ruoka. Vuoren Matti Myllepellon Taimilta suositteli salviavoita kokeilemaan. Löysin ainakin yhden herkkureseptin täältä.

Yrteistä on blogissa aiempinakin vuosina postauksia, käy katsomassa ainakin tämä.

Herkullista Suomalaisuuden päivää!

Saija//

Vastaa