Saviruukkuihin on aseteltu oliivipuu, narsissi ja keltaisia hyasintteja.

Pääsiäiseen valmistautumista

Takapihan terassi on lakaistu ja ulkokalusteet tuotu esille jo kauan sitten, koska kevät on ollut niin kaunis, lumeton ja suht lämminkin. Ja koska aikaakin nyt on enemmän olla kotona. Nyt viimein näyttää myös siltä, että ihan heti ei kovia yöllisiä pakkasasteita ole tulossa, joten huoleta voin istuttaa myös hyasintit ulos. Muutaman asteen ne pakkasta kestävät, mutta viime viikkoiset -9 C olisi liikaa.

Rungollinen oliivipuu on viehättävä ja sekin kestää kylmää pari astetta. Avonainen hyasintti oli minulla muutaman päivän sisällä avautumassa, mutta nyt kun se on upeimillaan, voin hyvin nostaa sen ulos. Viileässä sipulikukat kestävätkin paljon pidempään. Usein teen niin, että pidän sisällä pöydällä, kunnes ne saavat väriä ja nostan sitten vasta ulos.

Ruukkunarsissihan on tosin huoleton. Sen kanssa voi olla huoleton, se kun ei hevillä palellu. Se -10 C ei tunnun tete narsissillä missään.

 

pääsisäiskoristeeksi tarkoitetut risupesät ovat tämän kimpun pohjarakenteena.

Pääsiäisen keltainen kimppu

Tämän kimpun pohjana käytin tuollaisia risukoristeita. Eräänlaisia ”pesiä” joita käytetään koristeina istutuksissa ja kotona vaikkapa tipuille ja suklaamunille. Purin pohjia hieman ja yhdistin ne rautalangalla yhdeksi isoksi kukkakimppupohjaksi. Rakenne toimii hyvänä asettelupohjana ja sen läpi on kukat helppo asetella.

pääsisäiskoristeeksi tarkoitetut risupesät ovat tämän kimpun pohjarakenteena.

Keltaisia pääsiäiskukkia

Oksa, jossa on keltaiset kukat on nimeltään onnenpensas (forsythia). Se kasvaa myös koristepensaana ja on aivan ihana aurinkoinen keväällä pihamaalla.

Ranskalaiset tulppaanit ovat pitkävartisia ja kestäviä, ne on hyödetty eri tavoin kuin tavallinen tulppaani ja sipulikin on eri lajike, siksi niistä saadaan pitkiä ja pitkäikäisiä.

Vaaleankeltainen neilikka on hento ja raikas väriltään. Lajikkeen nimi on Diletta.

Oranssitähdikki (ornithogalum dubium) on erittäin kestävä leikkokukkana ja kimpuissa. Se saattaa pysyä kauniina kolmekin viikkoa, kun alimmat kuihtuneet kukat nappaa pois ja veden pitää puhtaana.

Tähtiputki (astrantia ´Billion Star´) on saanut nimensä kukan terälehtien tähtimäisestä muodosta. Tähtiputkikin on hyvin kestävä leikkokukkana. Sen imupinnan voi veitsellä uusia, jotta vedensaanti on taattu.

Lisäksi kimpussa käytin keltaisia kuivakukkia. Mitään leikkovihreitä ei tällä kertaa ollut mukana, mutta onnenpensas tekee pienet vihreät silmut, kun kukat kuihtuvat, joten kimpusta on iloa tosi pitkään ja siihen voi vaikka lisätä muutaman uuden leikkokukan joukkoon tulppaanien mentyä.

Kukkaveitsi on lyhyt ja tasateräinen. Sillä saa hyvin tehtyä imupinnat leikkokukkiin.
Kukkaveitsi on lyhyt ja tasateräinen. Sillä saa hyvin tehtyä imupinnat leikkokukkiin.

Kimpussa on käytetty keltaista neilikkaa, oranssitähdikkiä, ranskalaista tulppaani, onnenpensaan oksia ja tähtiputkea.Kukkakimpun pohjana on käytetty koriste”pesistä” tehtyä risurakennetta.Pääsisäiskimppuun on sidottu onnenpensaan oksia, tulppaaneja, neilikoita, oranssitähdikkiä ja tähtiputkea.Pääsisäiskimppuun on sidottu onnenpensaan oksia, tulppaaneja, neilikoita, oranssitähdikkiä ja tähtiputkea.sipulikukat, narsissi ja hyasintti ulkona ruukussa

Pääsiäisenä kauppa on auki

Olemme pääsiäisen tienoilla auki ihan joka päivä, joten voit helposti tulla fiilistelemään pääsiäiskukkia ja ulkokasveja sekä koristeita. Perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina klo 9-18 sekä lauantaina klo 8-18.

Kaeltainen hyasintti ruukussa

Kimppu valmistui ja nyt vaan terassikahvit keltaisten kukkien ympäröimänä.

Kivaa pääsiäisvalmistelua kaikille! Jos innostut kranssin teosta käy katsomassa Kotilieden sivulta meidän Valloittavan Kevätkranssin ohje.

Nettikaupastamme mm. löytyy kevätkukkakasseja, joista kivoja sipulikukkia pihalle.

 

Saija//

Vastaa