Iiris – inhokista intohimoksi

Iiris ei ole lempikukkani. Sen tavanomaisin väritys (lila-keltainen) ei jostain syystä kolahda floristin värinystyröihin. (Tosin olen vuonna 2007 Kokkolassa osallistunut Kukkasidonnan Suomenmestaruuskisoihin työllä, jossa käytin ainoastaan sinisiä iiriksiä!) Mutta tämä valkoinen Casablanca-lajike on kaunis ja hyvin valkoinen. Kukkien valkoinen väri on usein kermahtava, mutta iiris on puhtaampi väriltään.

Kattauksen keskipiste

Valkoisessa kimpussa ei ole lainkaan leikkovihreitä, vain ainoastaan kukkia ja viinimarjapensaan oksia, joitka ovat olleet sisällä maljakossa viikon verran ja niihin on kehittynyt hiirenkorvat. Marjapensaiden oksiin tulee ensin myös pienenpieni kukinto, aika suloinen. Ja tuoksu on ihan kesäinen.

Kimpussa on käytetty valkoista kruunuvuokkoa (anemone coronaria), kerrottua eustomaa, narsissia, iiriksiä, jalosyreeniä (syringa vulgaris) ja kenguruntassua (anigozanthos).

Kaunokainen paperipussissa

Kaunokainen (bellis perennis) on monivuotinen puutarhakasvi, joka kasvaa matalana ja viihtyy jopa nurmikolla, jos siinä kohdassa kulutus ei ole kovin suurta. Kaunokaista kutsutaankin myös nurmikaunokaiseksi. Meidän mökillä bellis eli kaunokainen leviää itsekseen nurmella ja vaikka ruohoa leikataankin se vain kukkii koko kesän.

Kaunokainen on myös tosi kiva keväisiin istutuksiin, se on mukava matala ja tuo kivaa vaihtelua sipulikukkiin.

Tämän kimpun tekemisen näet meidän IGTV:stä ihan alusta loppuun, käy katsomassa ja inspiroidu.

Keväiset leivokset ovat Kahvila Makeasta, silmälasit Ajan Näkö, korvikset Ihan Pihkassa (meillä myynnissä). Halutaan tukea myös kaikki pieniä yrittäjiä!

Aurinkoista päivää! JOs et ole töissä, niin miten olisi pihahommat?

Saija//

Vastaa