Joulupöydän kattaus saa kestää pitkään ja syntyy helposti. Ikuinen suosikkini on  yhdistää erilaiset lasiastiat ja koota asetelma niihin. Tässä kaunis vaalea vaihtoehto, joka voisi toimia myös  uudenvuoden juhlassa. Männynoksat ovat metsästä ja ne on vain aseteltu vapaasti astioiden päälle. Valkoiset tulppaanit ovat kotimaisia, hyasintit ovat leikkokukkina.

Jouluisen kattauksen resepti on siis seuraava:

-10 kpl tulppaaneja

-10 kpl pieniä tai 3 isoja männynoksia

-5-10 kpl valkoisia leikkohyasintteja

-3 kpl valkoisesta syreenistä

-vahaomenoita

-kultaisia oksia

-kourallinen valkoisia kuivakukkia

-erilaisista lasiastioita

Kukka-asetelman tekeminen löytyy myös Kukkatalon IG:TVstä

 

Minun jouluaaton valmistelut koostuvat juurikin koristeluista ja kukkasista. Perhe kokoontuu yleensä meillä, sisarukset tuovat tullessaan kukin jotakin ja äiti yleensä vaikka mitä. Loppujen lopuksi oma jouluni onkin usein vain kynttilöiden sytyttelyä, tunnelman fiilistelyä ja tietenkin kukkien asettelua paljon kaikkialle. Pienistä asioista syntyy ihana joulu.

Saija//

Vastaa