Puutarhasakset ruokapöydällä

Etusivu  |  Koodi: Koti   |  Puutarhasakset ruokapöydällä

Puutarhasakset ruokapöydällä

Järvenpään Kukkatalon sivuilla aloittaa bloggaajana Saara Vainio, innokas oman puutarhan ja kodin laittaja Järvenpäästä. Saaran bloggaukset löytyvät kategorian “Koodi Koti” -alta. 

Lukinliljat kesällä 2015

Lukinliljat kesällä 2015

Oma pihamme on tätä kirjoittaessa kahden kesän ikäinen kompakti kaupunkitontti, joka toivottavasti jonain päivänä on iloinen ja yllätyksellinen vapaa-ajan viettopaikka muuttuvine väreineen, valoineen ja tiloineen. Myös omaa satoa toivon perheemme lautasille.

Lehdistä leikattuja ja kännykkäkameralla muistilapuiksi tallennettuja piha- ja sisustuskuvia on jäljiltäni varmasti tuhansittain, ja – vaikka siisteyttä kovasti arvostankin – puutarhasakset ruokapöydällä tai pihalla kuljeskelu sandaaleissa ja villasukissa säästä tai vuodenajasta riippumatta ovat minulle tyypillistä puolihuoletonta hyvänmielen puuhastelua. Pihan- ja kodinrakentamisessa tärkeää on rento ote ja huumori. Aina vaivannäkö ei palkitse, mutta tuleehan ainakin kokeiltua.

Tuhat ja yksi toivetta

Itsesuunniteltu talo ja oma piha olivat haaveenani vuosia. Kodin pitää mielestäni olla kaikkien asujiensa näköinen ja jokaiselle viihtyisä ja mieluisa. Sisustamisessa erityisiä heikkouksiani ovat koristetyynyt, torkkupeitot ja kynttilät. Rento kodinrakentaminen, käsillä tekeminen ja ulkoilmaelämä puiden ja kukkien keskellä tai lähimetsässä ovat minulle se oikea tapa viettää vapaa-aikaa. Parvekeviljely vaihtui unelman toteuttamiseen vuonna 2012, jolloin saimme tiedon kaupunkitontin ostomahdollisuudesta.

Omassa pihassa riittää kuvattavaa - lapsillekin. :)

Omassa pihassa riittää kuvattavaa – lapsillekin. 🙂

Rakennusten suunnittelun lomassa herättelin pihasuunnitelmia. Apunani oli puutarhahommia harrastava graafikkoystäväni, joka sai yhdistettyä paperille valtavan kasan toiveitani sekä omat ideansa ja kokemuksensa. Myös Järvenpään Kukkatalo muuten tarjoaa Oma puutarhuri -palvelua, jota voi hyödyntää pienempien ja isompien pihapulmien ratkaisemisessa.

Savimaan selätys

Pihasuunnitelman kanssa oli hyvä jatkaa käytännön toimia toivottoman näköisen umpisavisen ankeuden muuttamiseksi houkuttelevaksi keitaaksi, jossa mieli lepää eikä tekemisen pakko ahdista. Muutimme taloomme kaksi vuotta sitten joulukuussa, ja pääsiäisenä pihaamme saapui ensimmäinen rekkakuorma hyvää multaa, 42 tonnia hiekkaa sekä erityisen reipas talkoojoukko kottikärryjen ja lapioiden kanssa. Eipä montaakaan päivää, kun kyntöpelto oli muovautunut pihaksi!

Ensimmäisen vuoden aikana saivat hahmonsa nurmikko, hyötykasvimaa, marjapensaat, omenapuut, kukkapenkit, koristepensaat, pensasaidat, polut.. Ja nyt harrastus vasta alkaakin! Yksityiskohtien viilaaminen ja uudistaminen ovat onnekseni päättymätöntä ja mieluista tekemistä.

Päivänhatut kesällä 2015

Päivänhatut kesällä 2015

Innostumisia ja ideoita

Selaan somea, lainaan kirjoja, tilaan liikaa sisustus- ja puutarhalehtiä ja ravaan pitkin Etelä-Suomea niin yksityisillä kuin kaupallisillakin puutarhoilla inspiroitumassa. Yksi parhaista paikoista on ollut ideoita pursuava monipuolinen Järvenpään Kukkatalo, missä palvelu on aina ollut hyvää. On ilo päästä esittelemään Kukkatalon ihanuuksia blogissa. Lämpimästi tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan!

/Saara

Kuvat

Olen ottanut itse kaikki bloggauksissani olevat valokuvat ellei kuvan yhteydessä toisin mainita. Ethän kopioi tai lainaa kuvia ilman lupaa. Blogin linkittäminen on toki sallittua ja suotavaa.

 

EDELLINEN

Ajatuksia työssäoppimisesta

SEURAAVA

Viisi valintaamme joulukotiin

KIRJOITTAJA:

JÄTÄ KOMMENTTI

X