Title Image

Järvenpään Kukkatalon puhelinnumeron väärinkäyttö

TIEDOTE: Järvenpään Kukkatalon puhelinnumeron väärinkäyttö

Järvenpään Kukkatalon puhelinnumero 09 279 7070 on joutunut ikävän väärinkäytön kohteeksi useaan kertaan tämän kesän aikana. Ihmisten numeroihin on soitettu ja soittajana näkyy Järvenpään Kukkatalon 09 279 7070 numero. Tarkoituksena tässä taustalla on luultavasti käyttää tuttua turvallista suomalaista kukkakaupan numeroa siinä toivossa, että numerosta soitetaan takaisin. Kukkakaupan numeroon kun todennäköisesti vastataan matalalla kynnyksellä, olettaen esimerkiksi kukkalähetin soittavan saapuvasta lähetyksestä.

Järvenpään Kukkatalo on luonnollisesti hyvin pahoillaan tämänkaltaisesta häiritsevästä toiminnasta. Tälle mutkikkaalle asialle ei ole löytynyt toistaiseksi mitään ratkaisua. Olemme olleet asiasta yhteydessä Elisa operaattoriin, poliisiin ja Viestintävirastoon.

Pyydämme, että ette vastaa tai soita takaisin jos numerosta 09 279 7070 tulee puhelu. Lisäksi numeronesto omissa puhelimissanne estää ainakin teille tulevat soitot kyseisestä numerosta. Jos me täältä kukkakaupasta oikeasti soitamme teille, puhelu tulee aina alanumerosta joten puhelut tulevat läpi vaikka olisitte estäneet ylläolevan numeron. Emme tietenkään voi pyytää kaikkia estämään Järvenpään Kukkatalon numeroa, mutta varmasti ainakin osaltaan se saattaisi auttaa huijatuksi tulemisen vaaraa.

Kukkakauppiasliitto ry on myös selvittänyt asiaa, koska useat kukkakaupat Suomessa ovat olleet samankaltaisen väärinkäytön kohteena. Kukkakauppiasliitto on saanut Elisalta seuraavan tiedon: ”Numeron hyväksikäyttö tapahtuu esimerkiksi internetistä löydettävillä sivustoilla ja palveluilla, jotka on nimenomaan tehty tällaista tarkoitusta varten. Käytännössä palveluun tarvitsee vain rekisteröityä ja laitaa numero, josta soitetaan ja mitä numeroa imitoidaan ja tämän takia tätä on mahdoton suoraan estää, numeroa kun ei voi varsinaisesti suojata mitenkään kirjoittamasta sitä tällaiseen palveluun. Tämä ei pitäisi tuoda laskua itse numerolle, koska tässä vaikuttaa olevan kyse numeron imitoimisesta ei niinkään kaappauksesta.”

Olemme asiasta hyvin pahoillamme!
Järvenpään Kukkatalon yrittäjät,

Joonas Nieminen

Saija Sitolahti

YHTEYDENOTTO

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

X